Deel met je vrienden:

Op woensdag 28 oktober is plotseling Jan Auke Hovius overleden. Hij werd slechts 57 jaar. Jan Auke was al een tijdje geen lid meer van de schaakclub, maar de meeste leden kennen hem nog wel.

(foto: Harry Gielen  - Jan Auke tijdens de Haren Challenger van 2013)

Jaren heeft hij in diverse teams competitie gespeeld en ook op de interne competitie was hij regelmatig aanwezig. Daarnaast was hij van 2006 t/m 2009 en van 2013 t/m 2015 secretaris van de club en als officiële KNSB-wedstrijdleider heeft hij menige competitiewedstrijd geleid.

Het schaken kon hem op een zeker moment wat minder interesseren, en daarnaast vroeg het werk ook veel energie. Een terugkeer naar de club heeft hij steeds open gehouden, want ergens bleef het schaken wel boeien.

Add a comment

 Frank van Indië

Op donderdagochtend 21 januari 2021 bereikte ons het droevige bericht dat Frank van Indië is heengegaan. De plechtigheid zal in familiekring worden gehouden.

Frank van Indië noemde zichzelf graag de intergalactische Grossmeister. In zekere zin was hij dat ook, want hoewel hij zich meestentijds clubloos door de schaakwereld bewoog, kon je hem overal in Groningen tegenkomen. Café Atlantis was zo’n plek waar hij vaak te vinden was. Zo trof ik hem ook meer dan eens aan in de openbare bibliotheek. Daar bood hij vrijgevig als hij was graag een kop koffie aan. Maar een traktatie aannemen, dat ging er bij hem niet in. Hij kon in geuren en kleuren vertellen over een van zijn buitenlandse kunstreizen of zijn ongelimiteerde bewondering uitspreken over een zekere beroemde Franse actrice.  

Add a comment

(On)gewenst gedrag Schaakclub Haren

Beste leden, ouders/verzorgers en bezoekers

Schaakclub Haren wil beleid voeren tegen seksuele intimidatie en grensoverschrijdend gedrag. We hebben ons als bestuur een aantal zaken voorgenomen.

Add a comment

 Contributie:

  betaald voor
1 nov
Senioren € 110,-
Senioren inclusief training € 210,-
Dubbellid € 70,-
Jeugdlid jonger dan 16 jaar op 1 augustus € 75,-
Jeugdlid jonger dan 16 jaar op 1 augustus inclusief training stap 1 en 2 € 150,-

Jeugdlid jonger dan 16 jaar op 1 augustus inclusief training stap 3 en hoger

€ 175,-

Contributie dient te worden overgemaakt op IBAN-nummer NL74 INGB 0001 7562 31 ten name van Schaakclub Haren.

Regels m.b.t. het lidmaatschap:

Een lidmaatschap duurt altijd een heel seizoen en wordt steeds stilzwijgend verlengd, tenzij voor 1 juli wordt opgezegd met ingang van het komende seizoen.

Opzeggen uitsluitend bij de ledenadministratie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Add a comment

Schaakclub Haren is opgericht in 1915 en heeft zijn clubavond op vrijdag. Voor informatie over de jeugd, kunt u contact opnemen met jeugdcoördinator Kees Romijn: 050-3641705 | 06-13827168.

Contact met de Schaakclub is het handigste via het algemene adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Individuele contactgegevens:

Voorzitter Jan Derksen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Penningmeester Carla Graafland Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Secretaris Raoul Suurmeijer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Jeugdleider Kees Romijn Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Vertrouwenscontactpersoon Nolda Tipping Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schaakclub Haren staat ingeschreven bij de KvK onder nummer 40026367.

De speellocatie is:

De Bam
Bamshorn 2
9751 BX  Haren
Tel.: 050-5347050

Toon op de kaart.

Add a comment

Anne Haitsma zwOnlangs bereikte ons het droevige bericht dat Anne Haitsma op 10 juni 2020 is overleden, hij is 88 jaar geworden. Op 1 februari 2020 speelde hij zijn laatste teamwedstrijd en vertelde hij na afloop dat hij een hersentumor had en dat het er niet goed uitzag. Omdat hij niet meer deelnam aan verre uitwedstrijden zou het zijn laatste partij zijn die hij voor het team zou spelen.

Anne kwam niet meer op de club, maar het schaakspel bleef hem tot het laatste moment interesseren. Vlak voor de lockdown kwam ik bij hem op bezoek om een potje te schaken. Het zouden er uiteindelijk drie worden. Hoewel hij gehinderd werd door een afnemend zicht, speelde hij nog steeds op een verdienstelijk 1800-niveau, gelijk aan dat van ondergetekende.

(Foto: Harry Gielen)

Add a comment

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbeschermeing (AVG) van toepassing. De leden van Schaakclub Haren hebben bij aanmelding van hun lidmaatschap enkele gegevens aan ons bekend gemaakt zodat de club de administratie goed kan voeren, competitiestanden kan bijhouden etc. Vanwege de nieuwe wet moet de club dit gebruik van gegevens (nogmaals) kenbaar maken aan de leden en hoe de club hier mee om gaat.

Add a comment

Tijdens de jaarvergadering kwam naar voren dat de Schaakclub vorig jaar door omstandigheden een flink bedrag heeft moeten uitgeven aan postzegels. In dit digitale tijdperk is er een goed alternatief. Wij willen graag zoveel mogelijk communicatie via e-mail afhandelen, te beginnen met de ‘brief’ voor de contributie.

Binnenkort krijgen de leden een test email  toegezonden. We hopen dat je daarop wil aangeven of je akkoord gaat met email communicatie in plaats van TNT post.

Voor diegenen die in deze week geen email krijgen omdat we zijn/haar email adres niet hebben, worden verzocht een email te sturen naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Add a comment

In 1940 schrijft de toenmalige secretaris van de Schaakclub Haren H.J. Edzes: "De Heeren E.J. Tammens, H. Hemmes en H.H. van Deemter namen op 1 september 1915 het initiatief tot de oprichting."

Daarom bestaat op 1 september a.s. onze club precies 100 jaar en gaan we dat het hele jaar vieren met allerlei activiteiten: houd daarvoor de website in de gaten!

Ook wordt elke week een verhaal, met vaak een bijbehorende partij, op de site gepubliceerd uit het door Egbert Vos samengestelde en in 2011 uitgekomen jubileumboek Op een haar na eeuwig schaak... - Geschiedenis Schaakclub Haren 1915-2010:

Add a comment

Geschokt heeft Schaakclub Haren kennis genomen van het onverwachte overlijden van Heinse van Houten, maandag jongstleden. Heinse was de afgelopen drie seizoenen basisspeler voor H&O 1 en viel op door zijn attractieve speelstijl. Met zijn tomeloze inzet was hij een drijvende kracht achter de samenwerking tussen Haren en Oostermoer. Toen ons combinatieteam promoveerde, stelde hij het schaakmateriaal van zijn schaakstichting belangeloos aan onze spelers beschikbaar. Ons eerste en tot nu toe enige seizoen in de KNSB kreeg daardoor een bijzondere allure. We mochten schaken achter extra grote luxe borden met mooie zware stukken, wat bijdroeg aan een warme teamsfeer. Elke wedstrijd werd dan ook in stijl afgesloten met een etentje, in de Pizzeria of in een Chinees-Indisch restaurant. Heinse was daarbij vrijwel altijd van de partij. Wij hebben hem gekend als een betrokken en loyale teamspeler. We zullen hem missen en wensen zijn vrouw, (schaak)vrienden en familie veel sterkte. 
      Naamloos.jpg

Add a comment

Gerard de Wit

Vrijdag 2 mei 2014 is Gerard de Wit overleden

De crematie vond plaats op woensdag 7 mei 2014
Add a comment

Gerard de Wit

19 augustus 2013 - Het bestuur deelt mee dat Gerard de Wit op woensdag 14 augustus thuis in comateuze toestand aangetroffen. Gerard is onmiddelijk overgebracht naar een intensive care unit van het UMCG. Het bestuur wenst Gerard het allerbeste, mede namens alle leden. Zodra er nieuws is zullen wij dat op deze site bekend maken. 

Add a comment

Op 5 december 2010 is ons ontvallen

 

Herman van den Bogaard

De schaakclub Haren heeft met hem een zeer gewaardeerd oud lid verloren.

Wij wensen zijn familie sterkte toe

Add a comment

Subcategorieën