Deel met je vrienden:

Gisteravond heeft Andreas Tasma tijdens de Algemene Ledenvergadering in De Bam na acht jaar voorzitterschap het stokje, lees: de voorzittershamer, overgedragen aan Jan Derksen.

Vincent Valens, in 1980 begonnen met schaken bij de club, maakt vanaf nu als lid deel uit van het bestuur.

Add a comment

Het nieuwe schaakseizoen is weer van start gegaan: de jeugd is van harte welkom van 18.00 tot 19.00 uur en de senioren vanaf 19.30 uur in De Bam aan de Bamshorn 2.

Add a comment

Tijmen Hofstra heeft vanmiddag na een spannende finale tegen Edwin Zuiderweg de twaalfde editie van het Koffiehuisschaaktoernooi bij Café De Zaak gewonnen.

De achttien schakers die op het toernooi waren afgekomen speelden, verdeeld over twee groepen, onder een stralend zonnetje elk vier partijen. Een aantal van hen, zoals Jan Eikelaar, Geert Douwe Horst en good-old Willem Giesesteijn, bleken in goede vorm te steken en legden de favorieten het schaakvuur aan de schenen.

Add a commentOnder een mooi zonnetje en met een licht briesje vond vanmiddag het 11e Koffiehuisschaaktoernooi plaats bij Café De Zaak. Met een mix van ervaren clubschakers, talentvolle jeugdspelers en schaakliefhebbers die eens een partijtje wilden schaken, was het goed toeven aan de Vondellaan in Haren.

Add a comment

stormMorgen, vrijdag 18 februari, zijn alle schaakactiviteiten op onze club afgelast, zowel voor de jeugd als voor de senioren. De reden dat we dit hebben besloten is de krachtige storm die onderweg is naar Nederland en waar het KNMI code oranje voor heeft afgegeven. Vooral voor de kust- en noordelijke provincies geldt die code de hele middag en avond. Het wordt aangeraden om gedurende die tijd niet de weg op te gaan.

Vanwege de voorjaarsvakantie slaan we daarna nog weekje over. Op vrijdag 4 maart is iedereen weer van harte welkom op onze locatie, en dan ook nog eens met minder coronabeperkingen. Misschien treffen we elkaar tussentijds wel online aan het virtuele schaakbord.

Kijk sowieso regelmatig even op onze kalender.

Add a comment

omvallende stukkenBeste schakers, we mogen weer op locatie schaken! De regering heeft afgelopen vrijdag de beperkingen versoepeld en vandaag bracht ook de KNSB het advies uit dat er weer gewoon op locatie geschaakt mag worden. 

Daarom willen we iedereen, zowel de jeugd als de senioren aanstaande vrijdag 21 januari weer van harte welkom heten op de bekende tijden.

Add a comment

covid virusDe corona-maatregelen zijn opnieuw verlengd. Naar aanleiding van de meest recente corona-maatregelen moeten we de periode verlengen waarin niet geschaakt kan worden. Tot en met vrijdag 14 januari 2022 zijn alle schaakactiviteiten opgeschort.

Dit betreft alle schaakactiviteiten voor zowel de senioren als de jeugd, en dus ook de jeugdtrainingen. Bij vragen specifiek over de jeugd kun je natuurlijk contact opnemen met Kees, verder mogen alle vragen ook altijd naar het gehele bestuur (zie onze contactpagina).

Add a comment

covid virusNaar aanleiding van de meest recente corona-maatregelen moeten we de periode verlengen waarin niet geschaakt kan worden. Tot en met vrijdag 7 januari 2022 zijn alle schaakactiviteiten opgeschort.

Dit betreft alle schaakactiviteiten voor zowel de senioren als de jeugd, en dus ook de jeugdtrainingen. Bij vragen specifiek over de jeugd kun je natuurlijk contact opnemen met Kees, verder mogen alle vragen ook altijd naar het gehele bestuur (zie onze contactpagina).

Add a comment

covid virusDe meest recente corona-persconferentie van 12 november, de aangescherpte corona-regels, maar ook de zorgen onder onze leden hebben het bestuur doen besluiten alle schaakactiviteiten op te schorten tot na vrijdag 3 december.

Dit betreft alle schaakactiviteiten voor zowel de senioren als de jeugd, en dus ook de jeugdtrainingen. Bij vragen specifiek over de jeugd kun je natuurlijk contact opnemen met Kees, verder mogen alle vragen ook altijd naar het gehele bestuur (zie onze contactpagina).

Add a comment

qr codeZoals we allemaal hebben kunnen volgen in het nieuws, zijn er sinds 6 november extra corona-maatregelen van kracht. Dit betreft o.a. de controle op een coronatoegangsbewijs op steeds meer plekken. Dit raakt nu ook onze club, dus zijn alle bezoekers (clubleden, ouders van jeugdschakers etc) van onze clublocatie verplicht om een geldig toegangsbewijs te kunnen tonen. Kinderen van 12 jaar en jonger zijn vrijgesteld van deze controle.

Add a comment

Komende vrijdag 8 oktober start Vincent Valens wederom met zijn schaakcursus voor leden, ouders van jeugdleden en overige belangstellenden.

De schaakcursus vindt van ongeveer 18.45 tot 19.30 uur plaats in CBS De Borg aan de Wederikweg 19. Heeft u belangstelling om mee te doen, stuur dan een e-mail aan Kees Romijn: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Add a comment

Op de foto zien we Peter Bodewes en Tijmen Hofstra (op de rug gezien), onder toeziend oog van een aantal mededeelnemers, strijden om de toernooiwinst van het 10e Koffiehuisschaaktoernooi dat afgelopen zaterdag op het terras van Café De Zaak werd gehouden.

Peter trok uiteindelijk aan het langste eind na een interessante partij en kon tevreden een fles wijn, beschikbaar gesteld door Anton de Jong van Café De Zaak, en een opklapbaar schaakbord in ontvangst nemen.

Add a comment

Op vrijdag 3 september start het nieuwe schaakseizoen met de traditionele inloopavond in CBS De Borg.

Van 18.30 tot 19.30 uur zijn (nieuwe) jeugdleden van harte welkom en aansluitend seniorleden die belangstelling hebben om bij ons te komen schaken.

Het adres van CBS De Borg luidt: Wederikweg 19, 9753 AA Haren.

Add a comment

Gelukkig mag en kan het weer: op zaterdag 4 september van 16.00 tot 19.00 uur kunnen we het 10e Koffiehuisschaaktoernooi houden om en nabij Café De Zaak aan de Vondellaan 6 in Haren!

Update 2 september: het maximum aantal van 20 deelnemers is bereikt!

Add a comment

Schaakfanaten Ignace Hendriks en Kees Romijn van Schaakclub Haren slaan de handen ineen voor het pilotproject 'Schaken in isolement' voor ouderen in Haren.

Lees verder voor meer informatie: Een gezellig potje schaken

Add a comment

Toen de heren Tammes en Van Deemter op 1 september 1915 bijeenkwamen om de (Dam- en) Schaakclub Haren op te richten, hadden ze niet kunnen denken dat er 105 jaar later nog steeds naar hartenlust wordt geschaakt in Haren.

Om dit te vieren organiseert Schaakclub Haren aan het begin van het schaakseizoen de volgende activiteiten:

Add a comment

Foto_Raoul_interview-min.JPG

Het is zover, Harry en zijn vrouw hebben hun huis aan de Dilgtweg verkocht en gaan verhuizen naar Den Haag: hij wordt dus van Harenaar, Hagenaar. De mogelijkheid is er gelukkig nog om Harry, van 2010 tot 2014 voorzitter en jarenlang non-playing captain van het eerste KNSB-team, ter afscheid te interviewen over zijn tijd bij onze club. Plaats van handeling op een mooie meimiddag: een muurbankje, waardoor de anderhalve meter afstand mogelijk is, op ’t plein voor ’t Clockhuys met uitzicht op het openluchtschaakbord. Als het interview al even aan de gang is, is het tijd om het afscheidscadeau namens de Schaakclub Haren te overhandigen. Secretaris, en voor deze keer ook fotograaf, Raoul Suurmeijer is inmiddels ter plekke aangekomen om dit moment vast te leggen. Harry is zichtbaar blij met het boekwerkje Tuinstad Haren – Bouwlust uit de jaren '30.

Add a comment

Update 8 mei:

De overheid gaat nu een aantal maatregelen versoepelen, maar alle binnensporten houden dezelfde beperkingen. Dit betekent tot 1 september geen schaken op de club. Daarna kan dit eventueel weer worden gestart, maar dan met inachtneming van 1,5m. Hoe we dat vorm moeten geven hebben we nog geen idee van. Zie ook de aankondiging van KNSB zelf.

Add a commentIn afwachting van de verbouwing De Bam, het trainingsdomein voor de jeugd op woensdagmiddag en maandagavond, heeft onze prijzenkast een tijd leeg ergens verborgen gestaan.

Nadat de verbouwing een tijdje geleden is afgerond, heeft de prijzenkast - opnieuw geverfd en wel - weer een mooie plek aan de muur gekregen en konden we de kast weer vullen met bekers, standaards en medailles uit heden en verleden.

Add a comment

Het begint een mooie traditie te worden: afgelopen zaterdag 4 januari vond alweer het 9e Koffiehuisschaaktoernooi plaats in Café De Zaak aan de Vondellaan in Haren.

Er werd in ontspannen sfeer met toepasselijke jazzmuziek op de achtergrond en met houten schaakmateriaal en analoge klokken gespeeld. Niet alle klokken functioneerden naar behoren waardoor alsnog moest worden uitgeweken naar een moderne variant: een klokje op een mobiele telefoon!

Add a comment