Deel met je vrienden:

(Foto: Stef Steneker)

De jeugd speelt op vrijdagavond van 18.00 tot 19.00 uur competitiepartijen in De Bam aan de Bamshorn 2. Zie ook onze contactgegevens.

Op woensdagmiddag (stap 1 & 2) en maandagavond (stap 3 t/m 6) krijgen de kinderen schaaktraining in De Bam aan de Bamshorn 2.

Lijkt het je leuk om bij de club te komen schaken, dan ben je van harte welkom op vijdagavond in De Bam. Je kunt meteen meedraaien met de partijtjes en zo kijken of het iets voor je is.

Jeugdcoördinator van de club is Kees Romijn. Voor informatie kun je hem bellen: 050-3641705 | 06-13827168 of e-mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oliver Chiu - links op de foto - heeft zich afgelopen zaterdag in De Hunzeborgh geplaatst voor het Nederlands kampioenschap G (t/m 8 jaar) door als derde te eindigen achter Besher Mousa (Hoogeveen) en Joris Bakker (Ten Boer).

Add a comment

Op de foto zien we v.l.n.r. Naut van der Ploeg, Seungho Shin en Oliver Chiu van de Sint Nicolaasschool. Zij wonnen gisteren samen met vierde speler Daan van der Weele met 40 punten het Basisscholenkampioenschap (BSK) van Haren in hun eigen school. De vier, samen met Steijn van Dijk die dezelfde score behaalde als Naut en Daan, mogen meedoen met de finale BSK NOSBO in Hoogkerk.

Add a commentThieme Dijksterhuis was de grootverdiener bij de jeugd door zowel clubkampioen te worden en door de bekercompetitie op zijn naam te schrijven.

Gelukkig konden we dit seizoen weer prijzen uitreiken, wat afgelopen seizoen niet kon door de strenge coronamaatregelen. Alle kinderen waren op vrijdag 25 juni blij en opgetogen om hun bekers en standaards in ontvangst te nemen.

Add a comment

Oliver heeft zijn 'wereldprestatie' van vorig jaar, door bij zijn debuut meteen Nederlands kampioen te worden, niet kunnen herhalen.

Bij het Online NK H (t/m 7 jaar) afgelopen zaterdag werd hij met 4 uit 7 6e van de 26 deelnemers. Als hij in de laatste ronde zijn dame niet had weggegeven - dat moest hij wel even verwerken - was hij in de top 3 geeïndigd. Toch alle complimenten voor Oliver!

Add a comment

Oliver is vanmiddag als tweede geëindigd bij het online gehouden NOSBO-kampioenschap H (geboren in 2014 of later). Nadat hij vijf van de zeven partijen had gewonnen in het gecombineerde FGH-kampioenschap, bleek dat hij alleen Besher Mousa van SC Hoogeveen moest voorlaten.

Juist in de, niet eenvoudige, partij tegen Besher gebruikte Oliver net iets te veel tijd en ging op het moment dat hij 30. h4 wilde spelen door de digitale vlag:

Add a commentDoor de versoepeling van de coronamaatregelen mogen we weer binnensporten en mogen jullie dus vanaf komende woensdag 19 mei weer binnen trainen in De Bam en vanaf komende vrijdag 21 mei weer partijtjes schaken in De Borg!

Zie voor alle nadere informatie de mail, met ingelaste nieuwsbrief, die is verstuurd.

Add a comment

Ondanks het feit dat De Borg weer open is, hebben we als club besloten dat we voorlopig nog niet kunnen schaken. We zijn als schaakclub geen schoolklas, maar een binnensportvereniging en vallen daarom onder de strenge coronaregels.

We hopen elkaar binnen afzienbare tijd weer te zien en dat onze jeugd weer in een volle hal van De Borg kan schaken (zie foto). In de tussentijd kunnen de kinderen online via Lichess tegen elkaar schaken.

Add a comment

Feest vanmiddag in huize Chiu: Oliver wist heel knap het online NK voor spelers t/m 7 jaar op zijn naam te schrijven door 6 van de 7 partijen met een bedenktijd van 5 minuten + 5 seconden per zet te winnen.

Add a comment

Oliver Chiu, nog maar 6 jaar oud, heeft zich vandaag geplaatst voor het Nederlands kampioenschap Pupillen door bij het Noordelijk online jeugdschaakkampioenschap (NOJK) FGH-pupillen vijf van zijn zes partijen te winnen. Hij eindigde daarmee als tweede in het kampioenschap en als eerste in de H-categorie.

Add a comment

Vanwege de coronacrisis kon onze jongste jeugd gedurende drie maanden niet schaken. Maar met medewerking van OBS De Wissel was het deze woensdag zover. De jongens konden hun schaakhart ophalen en hun schaakkunsten laten zien met grote schaakstukken op een oprolbaar schaakbord op het plein van de school.

Add a comment

Zaterdagmiddag 8 februari waren 30 kinderen bijeen in buurthuis De Mellenshorst voor het basisschoolschaakkampioenschap 2020 van Haren.

Na 7 partijen te hebben gespeeld, bleken de schakers van de Sint Nicolaasschool het beste. Zij bleven De Wissel (tweede) en het tweede team van de Sint Nicolaasschool (derde) voor.

Add a commentHet D-team, bestaande uit Mirzal Simsek, Thieme Dijksterhuis en Daniël & Benjamin Tipping (v.r.n.l. op de foto) en op de 1e speeldag Merlijn Eckhardt, heeft op drie zaterdagen gestreden in de Meesterklasse D, eigenlijk het Nederlands kampioenschap voor D-teams.

Add a comment

Thieme Dijksterhuis (helemaal rechts op de foto) is afgelopen zaterdag met zijn teamgenoten Levi Sekema, Rogier Visser en Quinn van Dijk van de Groningse Schoolvereniging (GSV) Nederlands kampioen Basisschoolschaak geworden.

Add a commentDe inschrijving voor onze Grand Prix Bob Romijn op zaterdag 6 april in het Nescio Hotel is geopend!

Add a commentOnze jeugdteams hebben een unieke prestatie geleverd door met beide teams de finale van de Noordelijke Jeugdcompetitie (NJC) te bereiken.

Afgelopen vrijdag versloeg Haren 2 De Paardensprong (uit Groningen) in de kruisfinales in Hoogeveen met 3-1 en sloeg Haren 1 met dezelfde cijfers toe tegen MSV (uit Meppel).

Zie ook het artikel Harener jeugdschakers bereiken noordelijke finale in het Harener Weekblad.

Add a comment

Afgelopen woensdag 13 februari streden maar liefst 80 schoolkinderen (in de eindstand staan 73 namen omdat een aantal in de laatste ronde niet meer kon meedoen) in De Mellenshorst om het basisschoolkampioenschap van Haren.

Na zeven partijen te hebben gespeeld bleken de schakers van OBS De Wissel het beste te hebben gescoord.

Add a comment

Het is altijd weer een waar festijn bij de Grand-Prix Gasterra, alles is gratis en de jeugdige schakers doen enorm hun best.

Afgelopen zaterdag 1 december was het weer zover en zowel Benjamin Tipping, 6½ uit 7 in groep G met trainer Ynte als tafelleider (!), als Justus van der Feen (zie foto), 5½ uit 7 in groep D, schreven hun groep op hun naam. Loek van der Hagen - ook een beetje van ons - dacht laat ik weer eens aan een GP-toernootje meedoen en hij won groep A zonder een partij te verliezen.

Add a comment


Het winnende NJC-team, v.l.n.r.: Bart Siebring, Kees Romijn (coach), Jaël Wierenga, Joris Spanjer en Tim Bredek.

Het eerste NJC-team heeft vrijdagavond geschiedenis geschreven door voor het eerst in de geschiedenis de Noordelijke Jeugdcompetitie te winnen. MSV Meppel, dat in de halve finale favoriet Staunton had uitgeschakeld, werd in de finale in het Postillion Hotel met 3-1 verslagen.

Add a comment

Zaterdagmiddag 21 april a.s. organiseert de Schaakclub Haren wederom de Grand-Prix Bob Romijn in het Postillion Hotel aan de Emmalaan (vlakbij de A28).

Doe mee en schrijf je in via: https://www.nosbo.nl/agenda/139-bob-romijn-gp-haren-2018

Add a comment

Op de foto zien we een trotse Dido Kollen met een hele grote beker (1e plaats H met 4 uit 8!) en even trotse broer Olivier Kollen (3e plaats G met 4 uit 8!).

Ze wonnen hun bekers afgelopen zaterdag bij het De Paardensprong-toernooi.

Add a comment

Subcategorieën

De jeugd van Schaakclub Haren speelt vrijdagavond van 18.00 tot 19.30 uur competitie- en bekerpartijen in De Bam, Bamshorn 2, 9751 BX Haren. Op vrijdag 2 september 2022 start het nieuwe schaakseizoen met een inloopuur (ruim).

Eindstanden seizoen 2021-2022

Koningsgroep                          
1. Roan Wiersma      17½ - 19 K
2. Tongcan Fokkens   12½ - 18
3. Oliver Chiu         7 - 15
4. Thomas Chan        5½ - 16
5. Nout Schrijvers     3 - 9
6. Hugo Dijksterhuis   2 - 6
7. Daan Kempkens      1½ - 14

Damegroep
1. Quintijn Donker   14½ - 20 P
2. Kevin Huang       14½ - 21 P
3. David de Jong      9½ - 17
4. Daan Wempe          9 - 14
5. Sigrid Gras        7½ - 20
6. Jesse Stevens      5½ - 11
7. Tijn Wempe         5½ - 12
8. Circe Korendijk    4½ - 15
9. Finn Dijkstra      3½ - 15
10.Mats Wempe          ½ - 4
(winst: 1 punt; remise: ½ punt)

Beker
1. Oliver Chiu       108 - 44
2. Roan Wiersma       91 - 35
3. Tongcan Fokkens    64 - 30
4. Daan Kempkens      53 - 26
5. Quintijn Donker    39 - 23
6. Thomas Chan        34 - 23
7. Sigrid Gras        29 - 21
8. Finn Dijkstra      26 - 20
9. Kevin Huang        13 - 15
10.David de Jong      10 - 15
11.Daan Wempe          9 - 3
12.Circe Korendijk     8 - 4
13.Tijn Wempe          6 - 5
14.Nout Schrijvers     4 - 7
15.Jesse Stevens       3 - 3
16.Mats Wempe          1 - 1
17.Hugo Dijksterhuis   0 - 1
(winst: 3 punten; remise: 1 punt)

Basisschoolleerlingen strijden om schaaktitels

De Schaakclub Haren organiseert elk jaar het Basisschoolkampioenschap Schaken van Haren. Het toernooi wordt dit seizoen op zaterdagmiddag 8 februari 2020 gespeeld in De Mellenshorst, Waterhuizerweg 36, 9753 HS Haren. Alle leerlingen die schaken leuk vinden, kunnen meedoen. Zij moeten de basisregels van het spel kennen. Iedereen speelt die middag 7 partijen.

Er zijn prijzen voor de beste spelers per basisschoolgroep. De hoogst geëindigde vier spelers van dezelfde school tellen bovendien mee voor het scholenklassement. Het viertal van de hoogst geëindigde school plaatst zich als team voor de halve finale. Omdat er steeds wel 50 kinderen meededen aan de voorronde, mochten er de afgelopen jaren twee of drie scholen meedoen aan de provinciale ronde.

Iedereen moet om 13.00 uur aanwezig zijn. De prijsuitreiking is rond 17.15 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 1,50. In januari ontvangen alle basisscholen nadere informatie over het toernooi. Voor vragen of inschrijven kan men terecht op de basisscholen of bij de jeugdcoördinator van de schaakclub: tel. 050-3641705 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Met ingang van het nieuwe seizoen wordt de schaaktraining gegeven op de maandag avond van 18:30 tot 19:30 uur in De Bam aan de Bamshorn 2.

De trainingen worden gegeven op niveau volgens de stappenmethode. Bij deze methode horen werkboeken waarmee de opgedane kennis kan worden getoetst. Aan het einde van iedere stap volgt een examen en iedere geslaagde krijgt een diploma.

De stap 4 kinderen krijgen les van Jeroen Weggen, Ynte Visser geeft stap 3 en Kees Romijn geeft stap 1 en 2.