Deel met je vrienden:

Op de foto zien we Peter Bodewes en Tijmen Hofstra (op de rug gezien), onder toeziend oog van een aantal mededeelnemers, strijden om de toernooiwinst van het 10e Koffiehuisschaaktoernooi dat afgelopen zaterdag op het terras van Café De Zaak werd gehouden.

Peter trok uiteindelijk aan het langste eind na een interessante patij en kon tevreden een fles wijn, beschikbaar gesteld door Anton de Jong van Café De Zaak, en een opklapbaar schaakbord in ontvangst nemen.

Add a comment

Binnenkort weer een schaaktoernooi in het NOSBO-gebied. Op 11 september wordt in het nieuwe eetcafe in Bedum een rapidtoernooi georganiseerd. Vooral om elkaar naar de Coranatijd weer eens te zien. Gezelligheid staat voorop. 

Add a comment

Op vrijdag 3 september start het nieuwe schaakseizoen met de traditionele inloopavond in CBS De Borg.

Van 18.30 tot 19.30 uur zijn (nieuwe) jeugdleden van harte welkom en aansluitend seniorleden die belangstelling hebben om bij ons te komen schaken.

Het adres van CBS De Borg luidt: Wederikweg 19, 9753 AA Haren.

Add a comment

Gelukkig mag en kan het weer: op zaterdag 4 september van 16.00 tot 19.00 uur kunnen we het 10e Koffiehuisschaaktoernooi houden om en nabij Café De Zaak aan de Vondellaan 6 in Haren!

Update 2 september: het maximum aantal van 20 deelnemers is bereikt!

Add a comment

Schaakfanaten Ignace Hendriks en Kees Romijn van Schaakclub Haren slaan de handen ineen voor het pilotproject 'Schaken in isolement' voor ouderen in Haren.

Lees verder voor meer informatie: Een gezellig potje schaken

Add a comment
Beste schakers,
 
We worden om hulp gevraagd bij een RuG-onderzoek naar Inzicht: welke hersenactiviteit vindt er plaats op het moment dat iemand de oplossing van een probleem vindt? 
 
Hiervoor hebben ze ongeveer 30 deelnemers nodig die schaakpuzzels gaan oplossen en waarbij met een EEG hersenactiviteit gemeten wordt.
Add a comment

De NOSBO organiseert het Online Winterkamioenschap voor alle thuis- en clubschakers uit de provincie Groningen, Drenthe en Friesland. Er worden 9 ronden Zwiters gespeeld, 1 ronde per week op dinsdagavond. Speeltempo 45 min + 20 sec increment per zet. Voor meer informatie en aanmelding:

https://nosbo.nl/senioren/toernooien-senioren/784-online-winterkampioenschap-nosbo

Add a comment

Van Schaakvereniging Groninger Combinatie ontvingen we onderstaand bericht:

"
Beste secretarissen van NOSBO-verenigingen,
 
Om toch actief te blijven in deze periode organiseert Groninger Combinatie schaaktrainingen. Er zijn nog plaatsen vrij. 
De trainingen zijn online, dus iedereen kan meedoen.
Wilt u deze flyer onder de aandacht brengen bij uw leden?
 
Vriendelijke groet,
Jan Baljé
Groninger Combinatie
"
 
 
 
Add a comment

Vandaag ontvingen we weer een bericht van het bondsbureau KNSB over het protocol veilig schaken. Lees het hier (opent als pdf). Of lees de laatste stand van zaken op de speciale pagina op de site van de KNSB zelf.

Add a comment

Toen de heren Tammes en Van Deemter op 1 september 1915 bijeenkwamen om de (Dam- en) Schaakclub Haren op te richten, hadden ze niet kunnen denken dat er 105 jaar later nog steeds naar hartenlust wordt geschaakt in Haren.

Om dit te vieren organiseert Schaakclub Haren aan het begin van het schaakseizoen de volgende activiteiten:

Add a comment

Foto_Raoul_interview-min.JPG

Het is zover, Harry en zijn vrouw hebben hun huis aan de Dilgtweg verkocht en gaan verhuizen naar Den Haag: hij wordt dus van Harenaar, Hagenaar. De mogelijkheid is er gelukkig nog om Harry, van 2010 tot 2014 voorzitter en jarenlang non-playing captain van het eerste KNSB-team, ter afscheid te interviewen over zijn tijd bij onze club. Plaats van handeling op een mooie meimiddag: een muurbankje, waardoor de anderhalve meter afstand mogelijk is, op ’t plein voor ’t Clockhuys met uitzicht op het openluchtschaakbord. Als het interview al even aan de gang is, is het tijd om het afscheidscadeau namens de Schaakclub Haren te overhandigen. Secretaris, en voor deze keer ook fotograaf, Raoul Suurmeijer is inmiddels ter plekke aangekomen om dit moment vast te leggen. Harry is zichtbaar blij met het boekwerkje Tuinstad Haren – Bouwlust uit de jaren '30.

Add a comment

Update 8 mei:

De overheid gaat nu een aantal maatregelen versoepelen, maar alle binnensporten houden dezelfde beperkingen. Dit betekent tot 1 september geen schaken op de club. Daarna kan dit eventueel weer worden gestart, maar dan met inachtneming van 1,5m. Hoe we dat vorm moeten geven hebben we nog geen idee van. Zie ook de aankondiging van KNSB zelf.

Add a comment

Zaterdag 28 maart aanstaande vindt weer het jaarlijkse Eemsmond Schaaktoernooi plaats in Delfzijl. Zie bijgevoegde flyer.

Add a commentIn afwachting van de verbouwing De Bam, het trainingsdomein voor de jeugd op woensdagmiddag en maandagavond, heeft onze prijzenkast een tijd leeg ergens verborgen gestaan.

Nadat de verbouwing een tijdje geleden is afgerond, heeft de prijzenkast - opnieuw geverfd en wel - weer een mooie plek aan de muur gekregen en konden we de kast weer vullen met bekers, standaards en medailles uit heden en verleden.

Add a comment

Bijgevoegd: flyer

Aan de schaakverenigingen rond de stad Groningen

Zeer binnenkort start Groninger Combinatie met een aantal schaaktrainingen van uiteenlopende niveaus. De eerste training is in de week van 23 maart. Voor meer informatie zie bijgaande flyer. Mogelijk willen sommige van uw leden deze kans aangrijpen om hun spel te verbeteren. Kunt u dit onder de aandacht brengen? Bij voorbaat onze dank.

Groet,
Jan Baljé

Add a comment

Bijgevoegd document: NOSBO-competitie najaar 2020.pdf

Beste clubbestuurders,

Afgelopen twee jaar, zolang de pilot voor de opengestelde KNSB-competitie liep, hebben we onze vertrouwde competitie met promotie en degradatie tijdelijk vervangen door een drietal competities met acht-zes- en viertallen, los van elkaar. In de Bondsraad van 7 december is besloten de verandering definitief te maken. Wij kunnen nu ook verder met een nieuwe opzet van de NOSBO-competitie vanaf najaar 2020.

Add a comment

Ter info het verslag van de ALV van de NOSBO op 20 september 2019.

Add a comment

Het NK snelschaken voor clubteams is dit seizoen op zaterdag 21 maart in Amsterdam. We willen er een reuze gezellige dag van maken voor schakers van alle niveau’s. Met een eerste prijs van €1000 en een totaal prijzenfonds van €2500 verwachten we ook een spannende sportieve strijd. Hapjes en drankjes zijn de hele dag verkrijgbaar aan de bar en direct na afloop is er een borrel.

Add a comment

Zaterdag 29 februari 2020 te Veendam

Dit toernooi wordt mogelijk gemaakt door het Cultuur- en congrescentrum vanBeresteyn, Schaakclubs HSP en Sc Veendam en de NOSBO.

Add a comment

Het begint een mooie traditie te worden: afgelopen zaterdag 4 januari vond alweer het 9e Koffiehuisschaaktoernooi plaats in Café De Zaak aan de Vondellaan in Haren.

Er werd in ontspannen sfeer met toepasselijke jazzmuziek op de achtergrond en met houten schaakmateriaal en analoge klokken gespeeld. Niet alle klokken functioneerden naar behoren waardoor alsnog moest worden uitgeweken naar een moderne variant: een klokje op een mobiele telefoon!

Add a comment

Subcategorieën

Hier kun je alle binnengekomen stukken, brieven en uitnodigingen vinden die de club heeft ontvangen. Het kan bijvoorbeeld gaan om aankondigingen van toernooien, of er worden vrijwilligers gezocht of een open brief van een andere club etc.  Op deze plek willen we de stukken aan onze leden voorleggen.