Deel met je vrienden:

https://www.schaakclubhetkasteel.nl/

Op zaterdag 12 november is het weer zover, na de spijtige jaren vol lockdowns mogen we nu het ganzenmarkt toernooi weer organiseren. Zoals alle jaren nodigen wij alle schakers van harte uit om mee te spelen.

Add a comment

Gisteravond heeft Andreas Tasma tijdens de Algemene Ledenvergadering in De Bam na acht jaar voorzitterschap het stokje, lees: de voorzittershamer, overgedragen aan Jan Derksen.

Vincent Valens, in 1980 begonnen met schaken bij de club, maakt vanaf nu als lid deel uit van het bestuur.

Add a comment

Het nieuwe schaakseizoen is weer van start gegaan: de jeugd is van harte welkom van 18.00 tot 19.00 uur en de senioren vanaf 19.30 uur in De Bam aan de Bamshorn 2.

Add a comment

Tijmen Hofstra heeft vanmiddag na een spannende finale tegen Edwin Zuiderweg de twaalfde editie van het Koffiehuisschaaktoernooi bij Café De Zaak gewonnen.

De achttien schakers die op het toernooi waren afgekomen speelden, verdeeld over twee groepen, onder een stralend zonnetje elk vier partijen. Een aantal van hen, zoals Jan Eikelaar, Geert Douwe Horst en good-old Willem Giesesteijn, bleken in goede vorm te steken en legden de favorieten het schaakvuur aan de schenen.

Add a comment

Lees meer...

 

Add a comment

Ter gelegenheid van het 85-jarig jubileum van Schaakclub Westerwolde, organiseert onze club een sfeervol open rapid-toernooi op zaterdag 8 oktober in Ter Apel. Alle schaakliefhebbers, speciaal in Noord-Nederland, kunnen zich daarvoor nu al aanmelden via het secretariaat.

Lees meer...

Add a commentOnder een mooi zonnetje en met een licht briesje vond vanmiddag het 11e Koffiehuisschaaktoernooi plaats bij Café De Zaak. Met een mix van ervaren clubschakers, talentvolle jeugdspelers en schaakliefhebbers die eens een partijtje wilden schaken, was het goed toeven aan de Vondellaan in Haren.

Add a comment

Dit jaar bestaat Schaakgezelschap Staunton net even langer dan 150 jaar. We vieren dit op 18 juni met een feestelijke middag in ons clubgebouw De Helpen.

Oud-leden, huidige leden en genodigden kunnen zich nu aanmelden via de website:

https://sgstaunton.nl/staunton-150-jaar/

 

Add a comment

Edelman/Bedum Schaaktoernooi i.s.m. Schaakclub Bedum

Datum: zondag 19 juni 2022

Tijd: 13.00 – 17.00 uur

Registratie: 12.30 – 13.00 uur

Systeem: 7 ronden Zwitsers

Bedenktijd: 1 uur per toernooi

Speellocatie: Eetcafé “De Edelman” Noordwolderweg 1, Bedum

Inschrijfgeld: 5 euro

Prijzen: In natura

Toernooiopzet: Per ronde moeten deelnemers kiezen hoeveel bedenktijd ze voor de komende partij willen gebruiken. De totale bedenktijd voor 7 ronden mag het uur niet overschrijden.

Bijzonderheden: Eetcafé de Edelman stelt twee consumpties per deelnemer beschikbaar (geen alcohol)

Opgave: Hiddo Zuiderweg

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06-83227313

Uiterlijk 18 juni 22.00 uur

https://www.dematadoren.com/411717699

Add a comment

stormMorgen, vrijdag 18 februari, zijn alle schaakactiviteiten op onze club afgelast, zowel voor de jeugd als voor de senioren. De reden dat we dit hebben besloten is de krachtige storm die onderweg is naar Nederland en waar het KNMI code oranje voor heeft afgegeven. Vooral voor de kust- en noordelijke provincies geldt die code de hele middag en avond. Het wordt aangeraden om gedurende die tijd niet de weg op te gaan.

Vanwege de voorjaarsvakantie slaan we daarna nog weekje over. Op vrijdag 4 maart is iedereen weer van harte welkom op onze locatie, en dan ook nog eens met minder coronabeperkingen. Misschien treffen we elkaar tussentijds wel online aan het virtuele schaakbord.

Kijk sowieso regelmatig even op onze kalender.

Add a comment

omvallende stukkenBeste schakers, we mogen weer op locatie schaken! De regering heeft afgelopen vrijdag de beperkingen versoepeld en vandaag bracht ook de KNSB het advies uit dat er weer gewoon op locatie geschaakt mag worden. 

Daarom willen we iedereen, zowel de jeugd als de senioren aanstaande vrijdag 21 januari weer van harte welkom heten op de bekende tijden.

Add a comment

covid virusDe corona-maatregelen zijn opnieuw verlengd. Naar aanleiding van de meest recente corona-maatregelen moeten we de periode verlengen waarin niet geschaakt kan worden. Tot en met vrijdag 14 januari 2022 zijn alle schaakactiviteiten opgeschort.

Dit betreft alle schaakactiviteiten voor zowel de senioren als de jeugd, en dus ook de jeugdtrainingen. Bij vragen specifiek over de jeugd kun je natuurlijk contact opnemen met Kees, verder mogen alle vragen ook altijd naar het gehele bestuur (zie onze contactpagina).

Add a comment

covid virusNaar aanleiding van de meest recente corona-maatregelen moeten we de periode verlengen waarin niet geschaakt kan worden. Tot en met vrijdag 7 januari 2022 zijn alle schaakactiviteiten opgeschort.

Dit betreft alle schaakactiviteiten voor zowel de senioren als de jeugd, en dus ook de jeugdtrainingen. Bij vragen specifiek over de jeugd kun je natuurlijk contact opnemen met Kees, verder mogen alle vragen ook altijd naar het gehele bestuur (zie onze contactpagina).

Add a comment

covid virusDe meest recente corona-persconferentie van 12 november, de aangescherpte corona-regels, maar ook de zorgen onder onze leden hebben het bestuur doen besluiten alle schaakactiviteiten op te schorten tot na vrijdag 3 december.

Dit betreft alle schaakactiviteiten voor zowel de senioren als de jeugd, en dus ook de jeugdtrainingen. Bij vragen specifiek over de jeugd kun je natuurlijk contact opnemen met Kees, verder mogen alle vragen ook altijd naar het gehele bestuur (zie onze contactpagina).

Add a comment

qr codeZoals we allemaal hebben kunnen volgen in het nieuws, zijn er sinds 6 november extra corona-maatregelen van kracht. Dit betreft o.a. de controle op een coronatoegangsbewijs op steeds meer plekken. Dit raakt nu ook onze club, dus zijn alle bezoekers (clubleden, ouders van jeugdschakers etc) van onze clublocatie verplicht om een geldig toegangsbewijs te kunnen tonen. Kinderen van 12 jaar en jonger zijn vrijgesteld van deze controle.

Add a comment

Staunton viert het 150 jarig bestaan:

We zijn jarig. Ons schaakgezelschap wordt 150 jaar en dat willen we op zaterdagmiddag 20 november graag vieren in het Harmoniecomplex in Groningen. 
 
We hebben een mooie middag samengesteld waarin de nadruk ligt op elkaar weer ontmoeten. Verder zijn er nog een aantal andere programma onderdelen. Zo zal het jubileumboek 150 jaar Staunton van Poppe Dijkhuis het levenslicht zien op deze dag, zullen onze nieuwe ereleden Henk Seijen en Piet Mulder in het zonnetje worden gezet en geven we een nieuwe inkijk in onze rijke geschiedenis.
Add a comment

Komende vrijdag 8 oktober start Vincent Valens wederom met zijn schaakcursus voor leden, ouders van jeugdleden en overige belangstellenden.

De schaakcursus vindt van ongeveer 18.45 tot 19.30 uur plaats in CBS De Borg aan de Wederikweg 19. Heeft u belangstelling om mee te doen, stuur dan een e-mail aan Kees Romijn: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Add a comment

Op de foto zien we Peter Bodewes en Tijmen Hofstra (op de rug gezien), onder toeziend oog van een aantal mededeelnemers, strijden om de toernooiwinst van het 10e Koffiehuisschaaktoernooi dat afgelopen zaterdag op het terras van Café De Zaak werd gehouden.

Peter trok uiteindelijk aan het langste eind na een interessante partij en kon tevreden een fles wijn, beschikbaar gesteld door Anton de Jong van Café De Zaak, en een opklapbaar schaakbord in ontvangst nemen.

Add a comment

Binnenkort weer een schaaktoernooi in het NOSBO-gebied. Op 11 september wordt in het nieuwe eetcafe in Bedum een rapidtoernooi georganiseerd. Vooral om elkaar naar de Coranatijd weer eens te zien. Gezelligheid staat voorop. 

Add a comment

Op vrijdag 3 september start het nieuwe schaakseizoen met de traditionele inloopavond in CBS De Borg.

Van 18.30 tot 19.30 uur zijn (nieuwe) jeugdleden van harte welkom en aansluitend seniorleden die belangstelling hebben om bij ons te komen schaken.

Het adres van CBS De Borg luidt: Wederikweg 19, 9753 AA Haren.

Add a comment

Subcategorieën

Hier kun je alle binnengekomen stukken, brieven en uitnodigingen vinden die de club heeft ontvangen. Het kan bijvoorbeeld gaan om aankondigingen van toernooien, of er worden vrijwilligers gezocht of een open brief van een andere club etc.  Op deze plek willen we de stukken aan onze leden voorleggen.