Jakob Reenders

Acht spelers deden op 14 februari mee aan de NOSBO-pupillendag. Ze hadden weining kans op een echte titel maar wel veel kans op een goed eindresultaat.


In de E-categorie deden 4 spelers mee, Roward Huizing, Hugo Klijn, Aart Winthorst en Tycho van Kuiken. De bovenste 2 plaatsen waren buiten bereik maar alle vier waren ze kanshebber voor de 3e plaats met een NK-plaats. Het lukte ze geen van vieren. UIteindelijk eindigde Hugo het hoogst op een gedeelde 4e plaats.

In de F-categorie hadden we de meeste kans. Jelle van Kuiken verdiende vorig jaar een NK-plaats bij de G-tjes en had nu zeker weer een kans. In een spannende strijd eindigde hij als derde. Hij was zo de enige die die middag in de prijzen viel en maakt nog kans op een aanwijsplaats voor het NK.

In de G-categorie 2 spelers. Bauke Riedstra en Jakob Reenders (foto). Bauke had kans op eremetaal. Hij eindigde echter net op een 4e plaats. Jakob speelt nog maar kort. Hij speelde de hele middag met evenveel plezier als hij ook op de clubavonden heeft. Met 3 uit 7 draaide hij heel goed mee.

In de H-groep had ook Wouter Klijn plezier in het spel. Hij lijkt zijn angst om te verliezen kwijt te raken en zat lekker te schaken. Als hij op die weg doorgaat  belooft dat wat voor de toekomst. Met 3½ uit 7 eindigde hij op een mooie 6e plaats.

Voor alle uitslagen van het toernooi: klik hier.