Tijdens het Groninger Schaakfestival speelde Robin van Kampen niet alleen een tweekamp tegen Jan Timman maar was hij ook betrokken bij jeugdactiviteiten. Zo kon de jeugd kennismaken met deze Nederlands Jeugdkampioen die al de titel IM heeft verdiend.

Dinsdagmiddag 22 december reikte hij de prijzen uit op het Grand-Prixtoernooi van Schaakstad Groningen. Zo kregen Thomas Wigmans (derde prijs groep B) en Lodewijk van Vliet (1e prijs groep J) een beker en een hand van Robin.

Op woensdagmiddag gaf Robin vervolgens een sumultaan tegen een groep jeugdspelers. Naast Thomas deden hier o.a. Hugo Klijn en Wouter Manenschijn aan mee.

20091223.robinvankampen

Thomas was erg zenuwachtig hoewel hij wel wist dat hij eigenlijk geen kans had. Hij maakte er het beste van. Hij verloor inderdaad maar hij had wel een leuke middag.

Ook de opa van Hugo had een heel leuke middag. Hij maakte het volgende verslag:

14 Jonge schaakenthousiasten, 2 meisjes en 12 jongens, waren gekomen om hun huid zo duur mogelijk te verkopen. Zelf een relatieve leek op schaakgebied, (ik heb het destijds tegen Maarten drie maanden weten vol te houden!) heb ik genoten van de sfeer en de inzet waarmee dit toernooi door de spelers werd benaderd. In het begin was de spanning voelbaar: hoe zal dit gaan? Na enige zetten kwam er wat lijn in het spel en ontspande de sfeer en werd er ook wat heen en weer gelopen en bekeek men elkaars stelling. Toen het einde in zicht kwam vertraagde het spel weer en werd aan beide zijden van het bord langer nagedacht, voor mij het teken dat er serieus tegenspel werd geleverd. Toen de eerste zwarte Koning viel ging het weer snel, tot er tot grote verrassing een remise kwam, na en tijdje gevolgd door nog een! Het eindresultaat was dat Robin twee remises moest toelaten en 12 maal kon winnen.

  
20091223.simultaan

De remises kwamen op naam van Anna Maja Kazarian en Olav Mostertman