Het NOSBO Persoonlijk Jeugdkampioenschap voor A-  t/m D-junioren werd dit jaar voor het eerst als weekeindtoernooi gespeeld i.p.v. op drie dagen in de herfstvakantie zoals sinds jaren gebruikelijk was. Op zaterdagmiddag speelden ook de E-junioren hun kampioenschap.

 

 

 

E-junioren, 24 deelnemers

Jelle van Kuiken (foto)  haalde 5 uit 7.  Zijn 5e plaats (gedeeld 3e) geeft recht op een NK-plaats. Jelle speelt weliswaar de laatste tijd wel eens wat minder maar hij heeft nu zijn klasse weer laten zien. Jibbe Blanksma eindigde verdienstelijk op een 19e plaats met 3 uit 7.

 

D-junioren, 15 deelnemers

Voor George Scharke en Hugo Klijn had er wat meer in gezeten.  George eindigde met 4½ uit 9 op een 11e plaats. Hugo werd 13e met 2½ uit 9.

 

C-junioren, 7 deelnemers

Wouter Manenschijn leek later in het toernooi veel kans te hebben op de tweede plaats. Maar omdat hij in de laatste ronde van clubgenoot Thomas Wigmans verloor, zakte hij één plaats. Wouter werd met 4 uit 6 derde. Thomas eindigde met 3 uit 6 op een 4e plaats. Voor beide spelers een prima resultaat. 

 

A/B-junioren, 8 deelnemers

Vincent Wolters zorgde niet voor een sensatie door van één van zijn tegenstanders, met allemaal honderden ratingpunten meer, een (½) puntje af te snoepen. Hij verloor alle partijen.