Silvan HeijnenSilvan Heijnen is op zaterdag 16 juni als 11e geëindigd op het Nederlands Kampioenschap 9-jarigen in Roosendaal.
Hij was de avond ervoor al afgereisd om zaterdagochtend goed uitgerust aan de start te verschijnen. Hij ging dan ook als een speer uit de startblokken met twee winstpartijen.

In de 3e ronde kwam vervolgens ‘oude’ bekende Jonas Hilwerda (De Paardensprong) al op z’n pad. Tegen de kampioen van vorig jaar kwam Silvan er niet aan te pas. Ook de volgende partij ging verloren maar met een eindspurt van 2½ uit 3 kwam hij toch nog op een mooie 4½ uit 7 uit. Hij was de enige in de groep van 48 die op die eindscore uitkwam – een prestatie op zich!

Cruciaal was de overwinning van Silvan in de laatste ronde op Thijmen Bourgonjen (eveneens De Paardensprong). De partij is karakteristiek voor Silvan: zo actief mogelijk spelen. Thijmen mist enkele kansen, 13…Dxb5 en 14…Pc7, maar daarna maakt Silvan het mooi af.

 

Achter kampioen Maarten Hoeneveld (VAS Amsterdam) vinden we in de top 10, dus net voor Silvan, drie NOSBO-vertegenwoordigers: Eelke de Boer (2e, De Paardensprong), Tycho Bruggink (5e, Assen) en Jonas Hilwerda (7e). De organisatie van de Pupillendag, in handen van schaakclub De Pion, was welhaast perfect. Met de positieve ondersteuning van pa & ma kan Silvan terugkijken op een leerzame middag.

Links
Eindstand van het NK F
Meer informatie over het toernooi
Silvan heeft inmiddels ook al (Haren) De Krant gehaald