Deel met je vrienden:


De club heeft momenteel veel D-junioren. Vrijwel allemaal hadden ze zin om mee te spelen in de NOSBO-competitie. Zo konden we uitkomen met twee teams.
Groningen 1 zou vrijwel zeker kampioen worden, maar Haren 1 was zeker een kanshebber voor één van de andere prijzen. Haren 2, hoewel een goed team, zou in deze sterke competitie niet in de prijzen vallen.


De D-junioren en ook 4 C-juniorenteams waren net als vorig jaar te gast in onze speelzaal. Dit jaar werd voor het eerst gespeeld zonder finalerondes maar met een enkele ronde op één dag maar dan met langere bedenktijd (25 min. p.p.p.p.). De schakers moesten al om 11u. aanwezig zijn.
Ulrike van Ark deed met hulp van haar vader de kantine. Op deze lange schaakdag heeft zij heel wat broodjes met knakworst of kaas moeten klaarmaken.
Haren 2 bestond uit Marinus Jongman, Peter Berghuis, Thomas Wigmans, Rurger Schipper en Robin van Dijk.
Ze troffen in de eerste twee rondes de teams waartegen ze de punten moesten behalen.
De eerste ronde tegen Groningen 3 eindigde in 2-2. De ervaren Marinus viel deze ronde uit omdat hij eerst nog ging voetballen. Peter speelt momenteel niet veel wedsrijden maar won wel meteen keurig zijn partij. Rutger speelt niet mee op maandagavond en kwam later op de middag steeds beter in zijn spel. Hij liet zien goed vooruit gegeaan te zijn door zijn trainingen en het schaken op de Meent. Thomas en hij haalden twee halfjes binnen door zich pat te laten zetten. Robin is nog vrij nieuw bij de club en komt nog wat ervaring te kort.
In de volgende ronde tegen Paardensprong werd wel het volle matchpunt binnengehaald: 3-1.
In de andere wedstrijden werden geen matchpunten meer gehaald. Wel waren er vaak mooie partijen te zien. Marinus deed goed werk aan bord 1. Rutger tikte zijn sterkere clubgenoot Wouter Manenschijn finaal van het bord. Thomas had een erg mooie partij tegen zijn veel sterkere tegenstander van Assen. Het team eindigde als zesde van de acht teams.
Haren 1 bestond uit Robert van Ark, Thierry Volker, Wouter Manenschijn en George Scharke.
Ze moesten meteen in de eerste ronde tegen Groningen 1. Thierry zorgde voor het enige bordpunt. Hij won aan het tweede bord overtuigend van Olaf Mostertman. De andere drie kregen geen kans.
Thierry had helemaal een goed toernooi. Met 6 uit 7 had hij de hoogste persoonlijke score van de middag. Helaas verloor hij zijn partij tegen Unitas. Die ronde verslikte hij zich net als Robert in een penning en beide verloren de partij. Omdat ook Wouter een foutje maakte tegen Victor Kip, verloor het team zo een matchpunt tegen Unitas.
Van de andere directe tegenstander Assen werd wel gewonnen. Zo bleef het tot de laatste ronde spannend op welke plaats ze zouden eindigen.
De laatste ronde was tegen Groningen 2. Door te winnen konden ze weer gelijk komen. Robert trapte in een valletje van Jorden van Foreest en verloor. Thierry won vrij vlot van Lucas van Foreest. Het wachten was op de andere twee partijen. George stond materiaal voor maar moest tot zijn spijt remise toestaan omdat zijn tegenstander eeuwig schaak kon geven. Gelukkig kon Wouter zijn partij heel rustig uitspelen en de partij winnen: 2½-1½. Door deze overwinning kwamen ze in matchpunten gelijk met Groningen 2, maar op bordpunten moesten ze dat team wel voor laten gaan. Groningen 2 werd tweede na Groningen 1 en Haren 1 eindigde op een derde plaats. Een plaats waar we tevreden mee kunnen zijn.

Voor alle foto's van het toernooi
klik hier  (Als je op de foto zelf klikt, krijg je de foto in een nieuw venster op groot formaat.)
Voor alle uitslagen van het toernooi: klik hier.