Team

Het NJC-team, dit keer bestaand uit George Scharke, Lukas Petzinger en de gebroeders Jesper en Joris Spanjer, heeft vrijdagavond in Usquert met 2½-1½ gewonnen van Gorredijk. Door de zege blijft het team volop in de running voor de tweede stek achter het tot nu toe ongenaakbare Staunton.

Thomas Wigmans (schoolfeest) en Benjamin van Manen (gevolgen tandartsbezoek) waren verhinderd, maar gelukkig waren Lukas en Jesper graag bereid om hun plaatsen in te nemen.
De eerste die al meteen goed kwam te staan was Jesper, spelend met wit op bord 4. Hij won de toren op h8 en moest daarna even in de denktank om de zwarte (loper)gevaren te neutraliseren. Dat loste hij heel goed op en na nog wat verwikkelingen wist hij een gewonnen toreneindspel te bereiken, wat hij tot winst voerde.
Zijn broer Joris, met wit op bord 2, leek in een stelling terecht te komen die hem wel ligt. Maar ergens ging helaas een stuk verloren. In het eindspel probeerde Joris nog van alles door het initiatief te nemen, maar uiteindelijk was het met een stuk minder niet te houden.
Even daarna koos George, met zwart op bord 1, eieren voor z'n geld. In een stelling waar bijna geen spel meer inzat, bood hij remise aan, hetgeen werd aangenomen. Achteraf was George niet tevreden over z'n spel, maar in zo'n geval is een remise zeer nuttig resultaat.
Bij de stand 1½-1½ hing nu alles af van de partij van Lukas, met zwart spelend op bord 3. Lukas had langzamerhand een prettige stelling opgebouwd met pionnenvoorposten op de d- en e-lijn. Maar nadat wit met de zet Txe2! op de proppen kwam, werd het spannend. Lukas richtte zijn torens en dame heel slim richting de witte koning, wat meteen beslissend bleek!
Een mooie winstpartij (het naspelen waard) die ons de overwinning bracht.

Haren                823 - Gorredijk           829 2½-1½
1.George Scharke    1245  Ruurd de Jong      1003  ½-½
2.Joris Spanjer     1128 - Arjen Meijer        798  0-1
3.Lukas Petzinger    539 - Harm Jan Kootstra   798  1-0
4.Jesper Spanjer     381 - Wessel Meijer       718  1-0

De tussenstand na 5 ronden staat op de NOSBO-pagina.