Deel met je vrienden:

Normaal gesproken worden alle wedstrijden van een ronde van de Noordelijke Jeugdcompetitie op één locatie gespeeld. Maar gezien de afstand Usquert - Meppel besloten de teamleiders, in alle wijsheid, de match tussen beide ploegen in Haren te verspelen.
Toen het aanvangstijdstip ongeveer daar was, bleek Benjamin van Manen nog in geen velden of wegen te bekennen. Gelukkig was Jesper Spanjer nog in de buurt om in te vallen. 

Jesper hielp ons uit de nood 

 

 

En hoe! Jesper won aan bord 4, met wit tegen Joost Bensink, als eerste. Hij wikkelde eerst af naar een gunstig paard- tegen lopereindspel en later een gewonnen pionneneindspel (1-0).

Op bord 3 speelde Joris Spanjer met zwart tegen Sebastiaan Bensink. Sebastiaan speelde wat onvoorzichtig zijn toren naar d1, die Joris dubbel had aangevallen. Joris' kwam daardoor met een toren binnen op de onderste rij, waardoor de witte stukken op de damevleugel helemaal niet meer loskwamen. Een snelle overwinning voor Joris was het onvermijdelijke gevolg (2-0).

George Scharke had, met wit op bord 2, ondertussen een pion buitgemaakt tegen Edgar Muradian. Die probeerde George's voordeel te neutraliseren, wat bijna lukte, totdat George een zwarte toren kon insluiten. Een laatste poging van Edgar om haver en gort te redden, werd à tempo verijdeld door een slim tussenschaakje van George. Hierdoor won George ook nog eens de dame en was de winst niet moeilijk meer: een knappe partij van George (3-0).

Aan bord 1 was Thomas Wigmans (zwart) tegen Leonard in 't Veen een stuk kwijtgeraakt, dat hij gedurende de rest van de partij niet meer heeft teruggevonden. Ondanks verwoede rommelpogingen van Thomas maakte Leonard het vakkundig af (3-1).

Koploper Staunton won in Meppel in een - naar verluidt - spannende wedstrijd met 2½-1½ van Ten Boer, waardoor wij tweede in de stand blijven. De laatste ronde is op 13 juni bij Staunton. De uitslagen en tussenstand zijn binnenkort te vinden op de NOSBO-pagina.

SC Haren (1109) - ScepU (966) 3-1         
1. Thomas Wigmans (1473) - Leonard in 't Veen (1253) 0-1
2. George Scharke (1233) - Edgar Muradian (1172) 1-0
3. Joris Spanjer (1192) - Sebastiaan Bensink (799) 1-0
4. Jesper Spanjer (537) - Joost Bensink (639) 1-0

Foto's zijn te zien op een online album