De vier musketiers, Loek & Janneke, Willem en Einar, zijn zaterdag NOSBO-kampioen geworden bij de Jeugdclubcompetite D in de Hunzeborgh.

Daarmee mag het team meedoen aan het NK in Rosmalen, de selectie wordt daarvoor in ieder geval aangevuld met Jaël.

Er deden slechts drie teams mee aan het D-teamkampioenschap, de andere waren het talentvolle meisjesteam van Ten Boer en een combinatieteam van de Groninger Combinatie (verheugend dat ze weer met de jeugd zijn begonnen) & Ten Boer.

Loek speelde zoals vanouds geconcentreerd aan bord 1 en wist de - soms kleine - voordeeltjes steeds uit te bouwen tot winstpartijen. Willem debuteerde aan bord 2 en speelde goed, behalve die ene partij tegen Yrsa Reuver die het even onachtzame spel van Willem afstrafte. Janneke speelde verrassend avontuurlijk, gwaagd en aanvallend, en won aan bord al haar partijen (zij gaat bij het NK deel uitmaken van het Ten Boer-meisjesteam). Einar speelde dan weer geconcentreerd en bedachtzaam, dan weer iets snel maar hij wist alle soms hachelijke situaties te doorstaan en haalde ook 4 uit 4!

Op de foto ligt Janneke vooraan met de beker, in het oranje staat Loek met naast hem Willem; Einar ging eerder weg vanwege familiebezoek.

Eindstand D-categorie
1.Haren                         4-8 15
2.Ten Boer                      4-3 6
3.Groninger Combinatie/Ten Boer 4-1 3

Persoonlijke scores
Loek van der Hagen    4 uit 4
Willem Mooibroek      3 uit 4
Janneke van der Hagen 4 uit 4
Einar Sagel           4 uit 4