Het eerste Grand-Prix toernooi in Ten Boer kende meteen een recordaantal deelnemers: 96. En wij hadden als primeur dat Janneke van der Hagen, getooid in ons oranje clubshirt, haar groep wist te winnen.

Janneke won haar groep L met 6 punten (of met 5 punten en een reglementaire overwinning): heel goed gedaan.
Broer Loek van der Hagen deed het ook niet gek in een sterk bezette groep G: 3½ uit 7. Hij won voor het eerst van angstgegner Pieter van der Graaf en tweede prijswinnaar Pieter van Es, maar speelde ook pat in gewonnen stelling tegen Hugo Timmer. Hij trok aan het kortste eind in een bloedstollende en hoogkwalitatieve partij tegen Machteld van Foreest (die eerste werd met 7 uit 7!). Na een Italiaanse partij met zeven zetten theorie won Loek een dame tegen toren in het middenspel. Machteld speelde daarna superieur met twee torens, en vaak de beste zet spelend. De partij eindigde pas met allebei twee minuten op de klok...
Joris Spanjer deed ook mee en deed het ook goed: hij werd derde in groep C met 3 uit 5. Er had zelfs nog meer ingezeten als hij de laatste ronde had stand gehouden. Hij versloeg onder meer groepswinnaar Silvan Heijnen.
Voor alle uitslagen, zie de NOSBO-pagina.

(Met dank aan Stephan van der Hagen voor het verslag)