Foto Wat was het een swingend, door ScepU georganiseerd, jeugdtoernooi zaterdag in de sporthal in Uithuizen: 80 deelnemers verdeeld over een C-groep, B-groep (meisjesgroep) en een sterk bezette A-groep. Of was het toch een voortzetting van onze eigen interne jeugdcompetitie?

Want het leek wel of de programmeurs van het indelingsprogramma, Arend Bensink en Erick Erdsieck, iets hadden ingebouwd dat als onze spelers ook maar enigszins bij elkaar in de buurt stonden, tegen elkaar werden ingedeeld. Natuurlijk was dit toeval. Toch zet ik de onderlinge uitslagen even op een rijtje: Einar Sagel (zie foto: strijdvaardig achter de witte stukken)-Timo Sagel 1-0!, Einar-Janneke van der Hagen 1-0, Joris Spanjer-Loek van der Hagen 1-0 en Loek-Timo 1-0.

Joris draaide het hele toernooi bovenin mee en eindigde met 4½ punt als tiende in de C-groep. Loek speelde 4 punten bij elkaar, Janneke en Timo scoorden drie keer en Einar scoorde twee keer, u raadt het al: tegen broer Timo en tegen Janneke.

We deden ook mee in de A-groep met George Scharke en Thomas Wigmans. Thomas speelde aantrekkelijke partijen en nadat hij de eerste twee ronden had gewonnen, mocht hij aantreden tegen favoriet Lucas van Foreest. In die partij kon hij geen potten breken, maar met 3 uit 5 hoefde hij niet ontevreden zijn. George speelde echt vechtschaak: partijen waarin beide partijen streden om kleine voordeeltjes. Drie keer pakte dat net niet goed uit, twee keer wel: goed gestreden. De groep werd verrassend gewonnen door Raymond Oord, op onderling resultaat want hij had in de 4e ronde Lucas van Foreest verslagen.

Einar en Timo gingen helemaal tevreden naar huis met een bij de verloting gewonnen tafelvoetbalspel en een luxe Schaakstappenset. Bekijk ook vooral de mooie foto's, gemaakt door Harry: foto-album.