Afgelopen zaterdag organiseerde SC Hoogeveen haar Grand Prix-toernooi, met deze keer een bijzonderheid: een live-scorebord. Daar was ook op te zien dat Timo Sagel (op de foto in ons oranje clubshirt) zijn groep F won met 4½ uit 7.

Prijsuitreiking 

Marcel Sagel was aanwezig en bericht: "In de eerste ronde kwam Timo een loper achter te staan, maar hij wist een dreigende promotie tegen te houden en verder alles af te ruilen, zodat er remise overbleef.
In de tweede ronde had hij een spannende partij, waarin beide spelers vol op de aanval speelden, helaas ging Timo als eerste mat.
In de derde ronde speelde hij tegen Janneke. Timo won al snel een stuk en buitte dit voordeel prima uit.
Door deze overwinningen had hij de smaak te pakken en won ook de volgende twee partijen. En toen bleek op het grote scherm dat hij inmiddels eerste stond in zijn groep, maar er waren drie achtervolgers op maar een half punt.

Helaas ging de zesde partij weer verloren, Timo had een klein voordeel maar gaf toen een paard weg en daarna wist de tegenstander een pion te laten promoveren.
Hierdoor stond Timo weer derde, maar hij was vastbesloten de laatste partij te winnen om in ieder geval het podium te halen.
En dat lukte. Timo speelde heel goed en zijn tegenstander maakte wel een paar fouten. Tegelijkertijd hadden op de borden om hem heen de beide concurrenten verloren en dus was Timo toch hij weer eerste.

Einar had een moeizaam begin en verloor de eerste drie partijen. Pas in de vierde ronde wist hij, na een lange en moeizame partij, eindelijk de eerste winst te boeken.
In ronde vijf kwam er weer een ouderwets herdersmat op het bord, zodat Einar goed kon uitrusten voor de volgende ronde.
Nu had hij de smaak te pakken en won ook zijn laatste twee partijen. Uiteindelijk kwam hij een half puntje tekort voor het podium van groep G.

En toen konden we met een hele trotse bekerwinnaar weer de terugreis aanvaarden."

Ook Stephan van der Hagen was ter plekke en meldt: "Janneke speelde in dezelfde groep als Timo, had haar dag niet zo en eindigde als zesde met 3 uit 7 (ze was als laatste geplaatst).
Loek speelde redelijk goed in groep C en hield in veel partijen goed stand, maar onderschat nog steeds zetjes van de tegenstander. Hij werd gedeeld derde met 4 uit 7 maar op onderling resultaat als vierde."

De eindstanden en foto's zijn te vinden op de NOSBO-pagina.

Foto: Marcel Sagel.