Zaterdag 1 maart was Haren vertegenwoordigd met zeven jeugdspelers bij de Grand-Prix Leek/Roden. Het toernooi speelde zich af in een gerenoveerde boerderij "Cazemier" in Tolbert. Weer eens wat anders dus. Gezellig maar wel wat krap. Gelukkig deden er geen 86 kinderen mee (het maximale aantal) maar 74. 

Dat scheelde ook wat voor de ouders en verzorgers. De groepen A, B en C speelden gewoon in de zaal met de anderen, maar door de redelijk goede discipline van eenieder heeft dat niet geleid tot veel concentratieproblemen.

Floor speelde als jongste in groep J best goed, maar de tegenstanders zijn al wat verder in het schaken. Ze vond de tafelleider, die haar begeleidde vanaf ronde 2, erg aardig.

Einar speelde in groep G erg goed, haalde een tweede plaats en gaat zeker in rating stijgen!

Janneke speelde de eerste partijen goed, maar verloor verder in het toernooi haar concentratie. Ze had de vrijdagavond een gezellig feestje gehad met haar vriendinnen en ging erg laat naar bed. Tja..

Ik vind Tim al tijden (diep) underrated, mede gezien zijn resultaten op onze club. Hij haalde zijn tweede prijs op een Grand-Prix (al eerder in Ten Boer) en werd derde in de best sterke groep E. Let op schaakvrienden: "Tim komt eraan!".Loek won zeer overtuigend de C-groep. Loek heeft (met moeite) naar de filmpjes van zijn eigen barragepartijen tegen Lyne Bruggink van de NOSBO-kampioenschappen gekeken. Dat heeft hem uiteindelijk goed gedaan. Hij speelde tactisch zeer sterk en stond in elke partij vrijwel meteen gewonnen omdat hij meestal zijn stukken goed neerzet. Door zijn goede resultaat is Loek opgeklommen naar de tweede plaats in het GP-klassement!

Machteld en Tristan speelden in groep B. Tristan won overtuigend; altijd origineel en als hij een goede dag heeft tactisch zeer sterk. Machteld speelde prima, had misschien iets minder haar dag en werd vijfde.

Pieter, de oudste van de familie van Foreest aanwezig op het toernooi, won het toernooi door de sterke A-groep te winnen.

Wij danken Frans Huisman en de rest van de organisatie voor dit gezellige toernooi. De eindstanden zijn te vinden op de NOSBO-site.

(Foto's: NOSBO-site)