Foto

Op 15 maart traden op volgorde van leeftijd van oud naar jong Tim, Timo, Tristan, Einar, Loek, Machteld en Floor aan voor SC Haren op de Grand Prix van SC Assen. Zoals verwacht allemaal goed georganiseerd in de bekende accommodatie De Steiger. Een aardige bediening achter de bar, wat menig schaakvader goed uitkomt op weer een zaterdag...(zucht)...

Foto

Floor speelde erg goed in groep H met geniale gambieten die vaak door de tegenstanders positioneel kundig gecounterd werden. Zelfs tafelheer Ivo Maris (2193) kon het allemaal moeilijk volgen! Ze speelde zo zeven partijen en won steeds bijna. Jammer. "De tegenstanders zijn ook wel erg goed, pappa". Dus.

Foto

Machteld won gewoon de B-groep, verloor alleen van Silvan Heijen en speelde remise tegen Vincent Richtering Blenken Raaijen. Was over haar uitslag "best tevreden". Ze begreep niet zo goed dat iedereen zo lyrisch is over haar zetten: "Zo gaat schaken toch?".

Foto

Loek werd derde na barrage: "Ik wil barrageschaker worden". Hij gaf overigens wel toe dat hij zijn dag niet had. Dat zie je meestal al aan het ontbijt, daar hoef je geen schaakmoeder voor te zijn...

Foto

Einar ging de laatste tijd als een speer, maar had nu toch wat problemen met de spelers met een hogere rating en werd zevende.

Foto

Tristan werd vijfde in groep B, had last van the van Foreest family clash in deze groep. Er was trouwens in die groep nog een: the Adema family clash. Dit is altijd lastig en heeft niets met leeftijd- of ratingverschil te maken. Je kunt net zo goed een munt opgooien. Toch goed gespeeld hoor Tristan!

Foto

Timo speelde heel goed en werd tweede in groep E. Uiteraard is hij nog een maatje te klein voor Lyne Bruggink, die eerste werd, maar onze simultaangever is op weg omhoog!

Foto

Tim, de oudste van onze krijgers, is zeer waarschijnlijk ook een van de meest getalenteerde, maar veel later dan al die kleuters met schaken begonnen. Daar heeft hij nu last van, maar ik blijf erbij: als hij tactisch vooruitgaat, schaakt hij zo een paar groepen hoger. Hij werd overigens vijfde in groep D, maar blijkbaar is dat nu derde want de nummers twee tot en met vier hebben achteraf de tweede prijs gekregen, heb ik vernomen... (is er nog een prijs voor Haren bijgekomen?).

Nogmaals dank aan de organisatie van de Assenaren.

Een overzicht van alle klasseringen en scores van de Harener deelnemers:
Groep B: 1. Machteld van Foreest 5½
Groep B: 5. Tristan van Foreest 3½
Groep C: 3. Loek van der Hagen 3½
Groep D: 5. Tim Bredek 3
Groep E: 2. Timo Sagel 4
Groep F: 7. Einar Sagel 1
Groep H: 8. Floor van der Hagen 0

Alle eindstanden zijn te zien op de website van SC Assen en nog meer foto's van Harry zijn te bewonderen in dit fotoalbum.