Op het op een mooie pre-pinksterzaterdag in Coevorden gehouden Grand Prix-toernooi scoorde Loek zijn slechtste score ever: 1 uit 7 in groep B. Janneke scoorde 4 uit 7 in groep F maar kan ook beter. Ze zag soms het gevaar van de tegenstander niet, dat vaak makkelijk te verdedigen was.

Loek speelde tegen Gerbrich Kroon best goed, stond even verloren maar kwam daarna stevig terug via een kwaliteitswinst na een vork in een remiseachtige stelling. Ze hadden allebei dame en toren en Loek één pion minder, maar toen ging Loek door zijn vlag... Tegen Wessel Adema stond Loek gewonnen maar liet hij zijn koningsstelling in de steek. Daar had Wessel zowel zijn dame als twee lopers op gericht, en hij zag knap de winnende combinatie met een offer...mat!

Loek kwam tegen Brian Elsinga een paar pionnen achter - vindt hij nog steeds onbelangrijk, die het ondanks hardnekkig tegenspel van Loek kundig afmaakte. Tegen Willem Mooibroek kwam hij terug uit een verloren stelling en won uiteindelijk.

Tegen Daan Noordenbos en Marrit Adema, waartegen hij een erg vreemde "zelfverzonnen" opening speelde, had hij eigenlijk geen schijn van kans. Helaas leverde hij zijn dame in tegen Marlinde Waardenburg - toch last van het mooie weer?