Op de door Harry gemaakte foto staan we te kijken naar Joris die bezig is om Luca Petrelli te verslaan; het zou ook zijn enige winstpartij blijken in groep A. In een groep waar iedereen aan elkaar gewaagd was, speelde Joris remise tegen Thijmen Nawijn (terechte groepswinnaar die het beste spel liet zien), Daan Noordenbos en Robin Bruins, en verloor van Sjouke Dijkstra (Gorredijk). Een nederlaag die even hard aankwam, maar Joris rechtte daarna gelukkig zijn rug: 2½ uit 5 en een derde plek.Als tafelleider van groep A en B kon ik ook de verrichtingen van Loek goed volgen. Hij begon wat stroefjes maar door overwinningen, met een Evans-gambietje hier en een Siciliaantje (met zwart) daar, op onder meer Nick Huisinga (een hele snelle), Harm Jan Kootstra en Tristan van Foreest werd hij een soort reuzendoder en bracht daardoor groep B op z'n naam met 5½ uit 7! Bijzonder in deze groep was dat drie jongens (ook Tristan) na de prijsuitreiking in een snelschaakbarrage moesten uitmaken wie 2e en 3e zouden worden. Hier bleek Nick Huisinga duidelijk de sterkste. Er werd geloot om de 3e plek, maar ook hier was weer een oplossing voor: Tristan, die de toss verloor, kreeg de 3e prijs van groep J die over was...

Tim en Jesper waren onze vertegenwoordigers in groep C. Aan de lichaamstaal van Tim (op de eerste foto in het rood) kun je zien hoe hij ervoor staat, de ene keer zie je hem zuchten, de andere keer zie je hem opgelucht kijken en dan weet je dat hij gaat winnen. Vier keer kon hij "yes" zeggen en dat had eigenlijk vijf keer moeten zijn als hij zijn gunstige stelling tegen Lukas van Ruiten tot winst had weten te voeren. Knap gedaan, jammer dat hij nét geen derde werd: hij verloor de onderlinge partij van Ilja de Goede (Ten Boer).

Ook Jesper draaide best goed mee, soms moest hij slikken na een nederlaag, en hij kwam uit op 2½ uit 7. Ook Jesper was getooid in onze verse met twee sponsors bedrukte clubshirts.Janneke zag in groep D (met vader Stephan als tafelleider) waar bijna alle tegenstanders een hogere rating hadden in veel partijen bijna alles, soms zag ze net even iets over het hoofd. Al met al 3 uit 7, helemaal niet slecht!"Kees, ik heb weer gewonnen, nu met een trucje op de onderste rij!". Bart (op de foto links in het donkergroen; foto prijsuitreiking: Zhoaqin Peng) is aan het woord en zo kwam hij zes keer naar mij toe, steeds weer omstandig uitleggend hoe hij nu weer had gewonnen! Hij hoefde maar één remise af te staan en werd daardoor glorieus winnaar van groep E. Timo, die wat moeilijk op gang kwam maar later begon te scoren, en Matthijs, die we even kwijt waren - hij had het voetballen ontdekt in een van de belendende zalen - kwamen respectievelijk uit op 3½ en 2 punten.

 

Einar speelde in groep E, volgens mij was vader Marcel tafelleider van deze groep, en hij kwam op 1½ punt uit.

En dan Joppe en Bram, die beiden voor het eerst aan een echt toernooi meededen. Achteraf gezien waren ze net iets te hoog (in groep H en I) ingedeeld en ze hebben zich allebei kranig geweerd. Voor Bram en Joppe, die de laatste twee ronden aan zich voorbij liet gaan, is het een kwestie van oefening baart kunst. Of zoals de moeder van Joppe schreef: "Verliezen hoort er ook bij, dat heeft 'ie dan tenminste geleerd, het volgende toernooi kan wat dat betreft alleen maar beter gaan."Alle eindstanden staan op de NOSBO-pagina, trouwens nog alle complimenten aan Roland Kroezen en Fons van Hamond voor de organisatie.

Foto's: Harry Gielen, zie ook zijn fotoalbum.