Omdat Loek door zijn prestaties van de laatste maand als een komeet omhoog schiet, mocht hij vandaag voor het eerst in een topgroep van een Grand Prix meedoen. Toch opmerkelijk voor de jongste deelnemer van groep A tot en met F.

De eerste partij won hij met zwart van Gerbrich Kroon. Hij speelde degelijk (eigenlijk niets voor Loek), profiteerde van een tactische fout van Gerbrich en maakte het in het eindspel rustig af.

Helaas verloor hij voor het eerst van Nick Huisinga door, zoals hij zelf aangaf een tactische blunder (liet zijn loper in de penning op zijn dame staan). Hierna won hij op zeer mooie wijze van Dylan Sealy, hij offerde zijn paard waarna hij met zijn dame sloeg op b7 met schaak: torenwinst en later mat. Tegen Sjouke Dijkstra dacht hij zijn witte loper positioneel mooi neer te zetten maar "vergat" door te rekenen, helaas werd deze loper later gevangen en stond hij verloren, jammer.
Voor de laatste ronde had iedereen aan elkaar punten verloren en kon Loek zelfs nog eerste worden! Nick had 2½ punt en een paar anderen, waaronder Loek, hadden 2 punten.

Nick speelde tegen Gerbrich die hem stevig bestookte met een aanval: onder andere zijn paard stond hopeloos in de penning. Op wonderbaarlijke manier ontsnapte Nick, kwam uit een verloren positie terug en won ten slotte zelfs. Hij werd daarmee groepswinnaar en ook GP-winnaar: Proficiat!
Loek stond gewonnen tegen Harm Jan Kootstra, die duidelijk moeite had met hem, maar taai speelde. Uiteindelijk eindigde de partij in remise.

Drie spelers eindigen gedeeld op de tweede plaats met 2½ punt. Helaas voor Loek viel hij op basis van onderling resultaat net buiten de prijzen en werd vierde.

De neutrale (Friese) toeschouwers waren het er over eens: ze waren eigenlijk allemaal aan elkaar gewaagd.

Verslag van het toernooi op de FSB-website.
Foto uitslagformuliertje groep A: Bauke Vroom.