Zaterdag was de Schaakclub Haren bij de Friese Grand-Prix van Schaakwoude voor de afwisseling weer eens vertegenwoordigd door Janneke en Loek. Een goed georganiseerd toernooi in "It Skûlplak" aan de Bûterblom in Damwâld, waarbij groep A apart zat.

Janneke werd vierde in groep C met 4 uit 7. Ze verloor onnodig van de nummer 7 door stukken weg te geven. Dit deed ze eigenlijk ook tegen de winnaar Lennart Molanus en de nummer 3 Lindert Kroon. Ze won van de nummer 2 Florian. Leuk dat bij deze partij haar examen voor Stap 3, dat ze de vrijdag ervoor gedaan had, van pas kwam: triomfantelijk zette ze haar koning op een sleutelveld!

Loek werd dit keer 5e in groep A met 2 uit 5 en speelde gewoon goed. Hij moet nu leren in een gewonnen stelling slim de partij uit te spelen. Altijd een mooi mat forceren hoeft echt niet. Met andere woorden, er had meer in gezeten. Hij speelde bijvoorbeeld pat tegen Jan Hoekstra met een toren voor. Tegen de uiteindelijk terechte winnaar Harm Jan Kootstra stond hij een pion voor, rokeerde 'braaf' maar zag zelf in dat die zet niet goed en onnodig was.

Wij danken de organisatie. Alle informatie over het toernooi is te vinden op de toernooisite.

(Foto: website Philidor 1847)