Voor het tweede jaar speelden op het NOSBO Snelschaakkampioenschap volwassenen en jeugd door elkaar. Deze opzet is uitnodigend voor ouders en jeugdleiders om ook eens te gaan snelschaken. Naast mijzelf deden Hugo Klijn, Lodewijk van Vliet, en Silvan Heijnen mee, alledrie met hun vader.

Tomas Hiemstra deed ook mee, maar zonder zijn vader. Er werd Zwitsers gespeeld en tegen dezelfde tegenstander speelt men een keer met beide kleuren.

Voor mij betekent het snelschaaktempo dat ik vrijwel altijd op tijd verlies, behalve wanneer ik binnen de beperkte tijd mijn tegenstander mat kan zetten. Volgens mij heb ik geluk gehad dat ik Lodewijk al aan het begin van de middag als tegenstander trof. Ik kon hem twee keer mat zetten, hoewel het in de tweede partij op het nippertje was. Daarna heeft Lodewijk erg goed gespeeld. Met 7 punten na 9 rondes won hij de eerste prijs bij de E-junioren.

Ook Hugo trof ik als tegenstander. Hugo denkt al graag wat langer na en daarom is hij een minder snelle speler. Dat gaf de rare score dat we beide de partij waarin we beter stonden op tijd verloren. Hugo eindigde de middag met 8 punten, een heel goed snelschaakresultaat. Hij werd tweede bij de D-junioren en had maar één punt minder dan zijn vader.

Nog later was ook Silvan mijn tegenstander. Het nam flink wat tijd om alle aanvallen van hem te blokkeren. Daana kon ik hem één keer wel binnen de tijd mat zetten, in de tweede partij lukte dat niet. Silvan viel met 5 punten net buiten de prijzen bij de E-junioren. Hij is nog G-junior.

In mijn laatste ronde slaagde ik erin om Sophie Welling een keer mat te zetten. Hoewel ik de tweede partij wel op tijde verloor, kwam ik hierdoor toch nog op dezelfde score als Lodewijik. Met één weerstandspuntje meer eindigde ik net boven hem. In de laatste ronde speelden de vaders van Lodewijk en Silvan tegen elkaar. Ruben van Vliet won en zo eindigden de van Vieten op alle fronten boven de Heijnen.

Jasper Geurink won het toernooi met 16 punten. Maarten Klijn was de beste deelnemer van Schaakclub Haren. Hij haalde 9 punten. Tomas en Hugo volgden met 8 punten. Tomas was hiermee de beste A-junior. Dit leverde hem een voorraadje pils op. Op zijn leeftijd was dit toegestaan.

De volledige uitslagop de NOSBO-site.