Klik hier om het hele album te bekijken

Het nieuwe seizoen is gestart met een inloopavond in ons nieuwe onderkomen, het Gorechthuis. Er kwamen veel leden op af en ook een paar mensen die nieuwsgierig waren geworden door het leuke artikel over de club in het Harener weekblad. Met name nieuwe jeugdleden schoven aan in de vooravond.

Kees Romijn deelde diploma's uit voor Stap 4 voor examens die helemaal aan het eind van het vorig seizoen waren afgelegd.

Ze konden kennis maken met Kees Romijn die de jeugdafdeling onder zijn hoede heeft. De kinderen (en ouders) vermaakten zich uitstekend. Training aan de jeugd wordt gegeven op maandagavond in de BAM en op woensdagmiddag. Op vrijdag kunnen de jeugdspelers onderling hun krachten meten in het Gorechthuis, van 18:30-19:30.

Daarna is het de beurt aan de senioren. Hier konden we verwelkomen Frederico Moline, een student psychologie uit Barcelona, die in Haren woont. Hij wilde niet mee doen met het rapidschaak, maar liever een 'gewone' partij spelen zonder klok. Carla Graafland speelde een tweetal partijen tegen Henrique. Daaruit bleek overduidelijk dat de bescheiden Frederico, in het geheel geen 'beginner' is. Let maar eens op hoe hij in de volgende stelling Carla verraste:

Stelling partij tussen Frederico en CarlaKlik hier om te zien hoe het afliep

Vincent WoltersThomas Wigmans

Aan het begin deelde Kees Romijn de diploma's uit van Stap 4 van het Stappenplan. Het examen was afgelegd op de laatste avond van het afgelopen seizoen. Alle drie kandidaten, Thomas Wigmans, Vincent Wolters en George Scharke hadden het examengehaald. Proficiat jongens!

De seniorleden speelden een aantal onderlingen partijen met het rapidtempo (20 minuten per persoon par partij). Om tien uur werd de opening van het seizoen gevierd met een grote schaal hapjes verzorgd voor Klaas en Trijntje Bakker, beheerders van het Gorechthuis. Iedereen was heel tevreden met de overstap naar deze nieuwe lokatie.