Afgelopen zondag 10 september waren twintig schakers van allerlei pluimage bijeen voor het 4e Koffiehuisschaaktoernooi in Café De Zaak. Zo was mevrouw Svetlana Lelush - ze zou later de spektakelprijs winnen voor haar (verlies)partij tegen Tijmen Hofstra - speciaal uit Winsum overgekomen.

Wethouder Mariska Sloot voerde op elegante wijze de 1e zet uit aan het bord van Janneke van der Hagen en Tetske Hofstra. Janneke won die partij, net als de partij in de 2e ronde - heel verrassend - van Raoul Suurmeijer.

Voor Janneke bleef het bij die twee overwinningen in groep A: iedereen speelde vijf partijen met tien minuten bedenktijd. Edwin Zuiderweg won ongeslagen groep A, voor Peter Bodewes die alleen van Edwin verloor.

In groep B was het een spannende strijd. Andreas Tasma en Harry Gielen eindigden op 3½ uit 5, maar die werden nog net voorbijgestreefd door Tijmen Hofstra. Tijmen had na de eersterondenederlaag tegen Harry al z'n partijen tot winst weten te brengen.In de kruisfinales was Tijmen ook te sterk voor Peter en combineerde Andreas - toch wel verrassend - Edwin van het bord. Andreas zette zijn sterke combinatiespel voort in de finale tegen Tijmen en kwam helemaal gewonnen te staan. Hij trapte echter in de allerlaatste pat-truuk van Tijmen: remise. In de tweede partij, met vijf minuten bedenktijd, was Andreas andermaal oppermachtig en maakte deze keer geen fout. Peter won de strijd de strijd om de derde plaats van Edwin.

Bij de prijsuitreiking, tegen 18.30 uur, kregen de prijswinnaars een schaakboek uitgereikt en voor toernooiwinaar Andreas was er een fles wijn, beschikbaar gesteld door Anton de Jong van Café De Zaak.

Foto's: Harry Gielen, zie voor meer foto's zijn fraaie fotoalbum.

Finale
Andreas Tasma    - Tijmen Hofstra   ½-½/1-0

3e/4e plaats
Peter Bodewes    - Edwin Zuiderweg  1-0

Kruisfinales
Edwin Zuiderweg  - Andreas Tasma    0-1
Tijmen Hofstra   - Peter Bodewes    1-0

Groep A (5 ronden)
1. Edwin Zuiderweg       5
2. Peter Bodewes         4
3. Raoul Suurmeijer      3
4. Daniël Rabbers
   Joris Spanjer         2½ (jeugdprijs)
6. Tim Bredek
   Janneke van der Hagen 2
8. Carla Graafland
   Tetske Hofstra        1½
10.Remmelt Hofstra       1

Groep B (5 ronden)
1. Tijmen Hofstra        4
2. Andreas Tasma
   Harry Gielen          3½
4. Loek van der Hagen       (jeugdprijs)
   Maarten Roorda        3
6. Svetlana Lelush
   Anne Taeke Meijer
   Jan-Herman Rabbers
   Jaël Wierenga         2
10.
Amjad Alshorman       0