Tijmen Hofstra heeft vanmiddag na een spannende finale tegen Edwin Zuiderweg de twaalfde editie van het Koffiehuisschaaktoernooi bij Café De Zaak gewonnen.

De achttien schakers die op het toernooi waren afgekomen speelden, verdeeld over twee groepen, onder een stralend zonnetje elk vier partijen. Een aantal van hen, zoals Jan Eikelaar, Geert Douwe Horst en good-old Willem Giesesteijn, bleken in goede vorm te steken en legden de favorieten het schaakvuur aan de schenen.

Roan Wiersma, die bij het vorige Koffiehuisschaaktoernooi de sterren van de hemel speelde, trof nu felle tegenstand. Als hij in de tweede ronde van groep A tegen Geert Douwe Horst het pionzetje a2! had gevonden, dan had hij die partij gewonnen. Een andere verrassing was IJsbrand Bierman die, meegekomen met Thieme Dijksterhuis en zijn eerste toernooi spelend, bijzonder goed schaak liet zien:Uiteindelijk kwamen dan toch de favorieten bovendrijven voor de finalepartij, die Tijmen in een scherpe stelling naar zich toetrok.Volgende afspraak: zaterdag 21 januari 2023!

Foto's: Geert Douwe Horst & Kees Romijn

Finale
Edwin Zuiderweg - Tijmen Hofstra  0-1

Groep A (4 ronden)        Groep B (4 ronden)
1.Tijmen Hofstra      3½  1.Edwin Zuiderweg     4
2.Govert Pellikaan        2.Andreas Tasma
  Jan Eikelaar        3     Gerben Pek          3
4.Geert Douwe Horst   2½  4.Remco Kieft         2½
5.IJsbrand Bierman    2   5.Willem Giesesteijn  2
6.Jan Derksen             6.Alexey Svetachov
  Roan Wiersma        1     Majid Hashemy
8.Gijs Nauta          0     Ton Bontsema        1½
                          9.Thieme Dijksterhuis 1
                          10.Ruben Haan         0