De eerste ronde NOSBO beker van dit seizoen bracht Assen 2 naar 't Gorechthuis.

Op papier is Haren sterker, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we dit licht opvatten.
In feite komen we zo'n beetje met de sterkste opstelling.
In het begin loopt het allemaal goed. Aan het eerste bord speelt Rieks Taal tegen Anne het Tweepaardenspel in de nahand. Hij speelt hier een wat tamme variant met Ld3 i.p.v. Le2. Zoals hij tijdens de analyse aangeeft: "Ik heb een pion, zwart krijgt aanval en ik probeer het uit te zingen." Anne speelt energiek en dan ziet Rieks een petit-combinaison over het hoofd waarbij hij zijn pion voordeel weer moet inleveren. Maar dat betekent wel dat Anne heel actief staat en wit weinig meer in de melk te brokkelen heeft. Dat was makkelijk 1-0. (Naspelen)

Op dat moment staan de partijen van Paulo en Andreas ongeveer gelijk. Paulo heeft het soort stelling dat hem wel ligt, een Konings-Indiër.
Andreas speelt volgens mij Bogo-Indisch waarbij hij een ietwat beperkte speelruimte heeft, maar wel een duidelijk plan om daar 'uit' te komen.
Johan speelt een Roel van Duin. Zwart een geïsoleerde a-pion die hij gaat belegeren: onduidelijke stelling. In de loop van de avond wordt de stelling van Johan wat minder plezierig. Tegenstander Sybrand Houtsma heeft van de geïsoleerde pion een echte 'vrijpion' gemaakt. Johan moet gaan 'keepen'. Even na de dertigste zet gaat hij in de fout en kan de zwarte dame beslissend binnenkomen. (Naspelen)

Dan vallen bij de andere twee partijen de dubbeltjes de verkeerde kant op. Paulo laat zich verrassen door een zwart paard dat via e4 de witte stelling binnengalloppeert. (Naspelen)
Andreas lijkt bijna zijn plan te voltooien, als hij twee zetten verwisselt en via een inval op d7 plotseling een stuk verliest. (Naspelen)

Dat was dus het einde van ons bekeravontuur. Knock-out in de eerste ronde. Goed gespeeld van onze vrienden uit Assen, slordig aan onze kant. 1-3 en we kunnen vroeg naar huis

Het verslag van Schaakclub Assen is te lezen via deze link.

 Anne Haitsma Rieks Taal 
1. Anne Haitsma - Rieks Taal 1-0
 Paulo Valiente Gertjan Haan 
2. Paulo Valiente - Gertjan Haan 0-1
Andreas Tasma Gerbert Leeftink 
3. Andreas Tasma - Gerbert Leeftink 0-1
 Johan Mostertman Sybrand Houtsma 
4. Johan Mostertman - Sybrand Houtsma 0-1