Hoewel veel partijen (met name in de hoofdgroep) vooruit waren gespeeld, was het in de laatste ronde nog heel spannend. Erik Hoeksema had zijn partij gewonnen, maar Jasper Geurink kon als hij Floris van Assendelft zou verslaan, Erik passeren in het klassement en de titel veroveren. In Groep A was het ook spannend met de partij tussen koplopers Frans Vermeulen en Marten Berghuis op het programma. In Groep B stond ook een knaller of het programma, Marton Bax tegen Marijn Scholtens.

Floris van AssendelftJasper Geurink De partij tussen Jasper en Floris kenmerkte zich door Jasper die voorzichtig startte en probeerde (op de hem gebruikelijke manier) langzaam een positioneel voordeeltje op te bouwen. Echter Floris liet zich de kaas niet van het brood eten. Nadat wit vrijwillig zijn zwartveldige loper heeft geruild krijgt zwart eigenlijk al min of meer gelijk spel. De aanval op de damevleugel met b5 levert plezierig tegenspel. Waar het precies is misgegaan kunt U wellicht zelf vinden als U de partij naspeelt. Floris trok aan het langste einde en kwam zo langszij bij Erik Hoeksema. Ze delen de hoofdprijs.

Marten - FransFrans tijdens de analyseIn Groep A speelde Marten voor het eerst van zijn leven Schots. Lange tijd gaat het goed, maar Frans wacht geduldig en weet via een kleine combinatie op c4 voordeel te krijgen. Tijdens de analyse zegt Marten dat hij het wellicht niet zal herhalen. Maar dat is niet verstandig Marten. Het duurt nu eenmaal een tijd voordat je een repertoir onder de knie hebt. Vaak gaat dit gepaard met een paar pijnlijke nederlagen...

De andere partij die veel bekijks trok, was de partij tussen Conrad Mostertman en Peter Bodewes. Vroeg in de partij offerde Conrad een stuk voor twee pionnen. Iedereen vroeg zich af of het genoeg zou zijn. Peter weerde zich als een leeuw, maar moest tenslotte toch de vlag strijken.

Marton - MarijnMarton opgelucht na de partijIn groep B vochten Marton Bax en Marijn Scholtens een groot gevecht. Marton wist via offers de partij in zijn voordeel te beslissen. Opmerkelijk was dat er veel afwezige spelers waren op de slotdag, jammer....

Er is nog een serie foto's van de deelnemers tijdens de zesde ronde, klik hier.

n