Vrijdag werd de eerste ronde gespeeld voor de Jannes Bokaal. Helaas was er te weinig belangstelling voor de hoofdgroep. Maar in groep A en B ging men er weer eens flink voor zitten.

De octogonale tafels in de aula van maakt het schaken wat lastig. Vandaar dat er in de klaslokalen werd gespeeld. Aan het begin van de ronde was iedereen er behalve Jaap Ham. Waar was Jaap? Marcel Pauw wist dat Jaap vanwege een voetblessure per taxi naar de speelzaal zou komen. Echter Jaap verscheen toch niet. Wat was er gebeurd? Waar was Jaap?

Jaap had de taxi chauffeur naar het Zernicke College in Haren gestuurd. Omdat Jaap nog nooit in onze speelzaal was geweest, zag hij niet dat hij verkeerd was toen hij bij de hoofdvestiging op de Westerse Drift werd afgezet. Bij pogingen het gebouw te inspecteren liep Jaap nog een argwanenende conciergetegen het lijf en werd weggestuurd. Hier is dus duidelijk sprake van overmacht. Jaap speelt a.s. dinsdag alsnog zijn partij tegen Michiel Meeuwsen bij SC Groningen. Gebeurt dit niet dan is de partij alsnog reglementair gewonnen voor Michiel. Michiel dank voor je vriendelijke opstelling in deze situatie.

Denk erom, de organisatie van de Jannes Bokaal zal strikt houden aan de (nieuwe) regel: niet inhalen!

In Groep A was de partij tussen Marcel en Harm een ware 'cliffhanger'. Harm leek regelrecht naar een overwinning te marcheren met een paard op d3. Maar Marcel herpakte zich en wist het noodlot af te wenden en tenslotte nog te winnen.
Frans leek tegen Anne nog kansen op remise te hebben, maar moest in het eindspel toch nog buigen.

Conrad maakte een foutje en Wim verdiende daarmee een half punt.

Leon speelde het te voorzichtig en had met wat meer durf best kunnen winnen. Verder leerden we dat Maarten vindt dat paarden niet achteruit moeten springen...

Tomas tegen Sofie was een publiekstrekker. Tomas koos in een veelbelovende aanval toch maar voor remise door eeuwig schaak. Een half ei dus...

Ferry wist Tony te verschalken, maar eerlijk gezegd daar leek het in het begin echt niet op.

Erick miste een paar fraaie voortzettingen en daarna liep Jan Auke met het bot weg.

De partij tussen Annelies en Paul duurder het langst. Een groot aantal spelers zagen Annelies Paul langzaam wurgen op de achterste rij. Daarbij kwam Paul ook nog in ernstige tijdnood. Het resultaat laat zich raden.

In Groep B vatte Anton de zaken duidelijk te licht op. "Ja ik speelde te vlug..." was de verklaring van Anton. Met een brede grijns en een punt op zak ging Jeroen naar huis.

Ingrid had jaren niet geschaakt en het viel haar zwaar. Ze verloor na een lange partij in het eindspel van Vincent.

De jonge Jonas moest opboksen tegen Marton. Toen Marton twee torens op de zevende rij kreeg was Jonas snel verloren.

In de volgende ronde op 14 oktober zijn byes aangevraagd door

  • Leon Steijvers
  • Ferry Ruigendijk
  • Anton Guinee (Anton wil graag vooruitspelen, we kijken wat we kunnen regelen)


Anton tegen Jeroen


Conrad en Leon


Marcel en Anne


Frans en Harm


Erick en Ferry


Paul en Annelies


Tomas en Sophie


Ynte en Ton


Erwin en Ingrid. rechts op de rug Hugo.


Jan en Marton


Hugo en George die aan de interne meedeed


Tony en Jan Auke


Annelies


Maarten (een beetje vaag) en Wim die er boven op zit

 


Harm


Jonas