Nu met de partij tussen Harry en Yge

Met Jan Lulof helaas in bed met de griep, moesten de dappere strijders van Haren 3 tegen de kanonnen van Sissa. Zoals wellicht bekend, is Sissa zeer ambitieus en treedt met hulp van een gulle sponsor aan met maar liefst twee grootmeesters. Ivan Sokolov en Yge Visser. We hadden geen vervanger op zo korte termijn kunnen regelen, met name omdat andere teams ook speelden.

Gemiddelde rating Sissa : 2225; Haren : 1719.

Dat dit een forse nederlaag zou worden zat er natuurlijk dik in. Maar zou het 8-0 worden. HSP en Groningen 3 gingen beiden met 7-1 de bietenbrug op.

De eerste koning tuimelde al om vijf over negen en zo volgende er nog 6: 0-7. De enige die nog speelde was teamcaptain Harry Gielen. Vanuit een goede stelling in het middenspel, waarbij Yge vanuit een Franse verdediging met een slechte witte loper was blijven zitten, werd afgewikkeld naar een dubbel toren eindspel. Harry leek een stevige vrijpion te hebben, maar Yge toonde aan dat het niet voldoende was. Toen werd het spannend want Yge leek een stel verbonden vrijpionnen te krijgen. Via een slimme truc, maakte Harry een van de pionnen onschadelijk en resteerde een toren en pion tegen toren eindspel dat eenvoudig remise te houden was. Yge probeerde het nog tot de zeventigste zet en met nog 55 seconden op de klok bood hij remise aan.

Geen 8-0 dus. Trots keren we huiswaarts.