Ondanks dat er afgelopen zaterdag nog geen nieuwjaar te vieren was, toch een zevenklapper.
Assen won met dezelfde cijfers als wij van hen vorig seizoen maar ja the times they are a changin’: Assen vrijwel ongewijzigd, wij zonder onze topborden.
Op bijna alle borden was er sprake van eenrichtingsverkeer waarbij Peter Smits nog het dichtst bij remise kwam in zijn partij tegen Frank van der Werff. Maar in het eindspel was het toch snel gebeurd.
 
Twee partijen sprongen eruit deze middag, tenminste van onze kant bezien. Ab Faber kreeg een enorme aanval, inclusief Lh7, van Ivo Maris over zich heen en leek een aantal malen ‘ten dode opgeschreven’; alle lof voor het witte spel. In zijn laatste minuut voor de tijdcontrole kreeg Ab nog een gouden kans maar winst voor hem zou niet terecht zijn geweest. Met de zwarte koning in het open veld eindigde de partij ten slotte in remise.
 
Conrad Mostertman en Maarten Dijkstra spreidden een echte titanenstrijd tentoon: zelfs tot in het pionneneindspel ging de strijd subtiel voort. Beiden haalden dame en even leek er wederom een pionneneindspel op het bord te verschijnen – waar de winst naar Conrad toe was gegaan. Maar de dames bleven op het bord en remise was een feit.
 
Voor het verslag van Sjoerd Hommenga en de partijen, zie de site van Assen.