Hoe kun je verliezen en tegelijk winst boeken? Dat zit zo.
We zijn ons derde KNSB-team gestart om talentvolle jeugdspelers de kans te geven zich te ontwikkelen en datzelfde geldt ook voor Wilbert die voor het laatst in zijn lagereschooltijd heeft geschaakt. Het regelmatig spelen van serieuze partijen moet winst op de langere termijn opleveren.

De eerste ronde in klasse 6A bracht ons zaterdag naar Winterswijk. Dat klinkt als ver en ver weg, maar in de praktijk viel dat reuze mee en de ontvangst in het Zonnebrinkcentrum was allerhartelijkst.

Wel kostte het zoeken van een perkeerplaats - Winterswijk wordt op zaterdagen overspoeld door kooplustige en gezelligheidszoekende Duisters - enige moeite: Tim kon daardoor pas iets later achter zijn bord plaatsnemen.

We begonnen met een 1-0 achterstand, want zowel bij ons als Oostermoer was geen invaller op te trommelen. De wedstrijd verliep in sneltreinvaart als volgt. Matthijs gaf in een Koningsindische stelling zijn paard weg en kon dat, wat hij ook probeerde - het werd bijna nog pat, niet meer herstellen. Wilbert had met wit moeite om zijn stukken goed neer te zetten en na een pionvork met stukverlies was het vechten tegen de bierkaai. Bij Kees werd het evenwicht met zijn Duitse tegenstander nooit echt verbroken en in de eindstand was het ook echt remise. Diana speelde met zwart dapper ...f5, maar dat was te veel gevraagd voor haar stelling en haar koning werd van de muur naar het kastje gestuurd en ten slotte matgezet. Mirzal hield lang dapper stand en had waarschijnlijk kunnen afwikkelen naar een gelijk paardeindspel. Zoals het ging kwam hij in een verloren pionneneindspel terecht. Tim voerde een spannende strijd uit met zijn Duitse tegenstander, maar uiteindelijk raakte hij verstrikt in een matnet. Bart speelde de partij van de dag en wist deze mooi tot winst te voeren:

WSG Winterswijk 3     1657-Haren&Oostermoer 3 1100 6½-1½
1.Alfred Schley       1880-Kees Romijn        1710  ½-½
2.Henk te Brinke      1606-N.O.                     1-0 R
3.Reinhard Cvetkovic  1813-Tim Bredek         1281  1-0
4.Remko Algera        1748-Bart Siebring      1256  0-1
5.Han van de Laar     1659-Wilbert Kolkman          1-0
6.Tim Witteveen       1673-Matthijs Eikelaar   853  1-0
7.Luc van Harxen      1439-Mirzal Simsek       829  1-0
8.André Houwers       1436-Diana Koolman       671  1-0