omvallende stukken
Afgelopen vrijdag hadden we al het eerste snelschaaktoernooi van dit seizoen. Op de ALV hebben de leden besloten dat we de reguliere interne competitie met één lange partij wel iets vaker mogen afwisselen met een avond waarop we het schaken wat informeler beoefenen. Niet 4 uur lang stil achter een bord, maar meer afwisseling, meer partijen en meer verschillende tegenstanders.

Ongeveer eens in de 4 weken willen we zo'n avond organiseren. Het speeltempo kan per keer anders zijn, deze keer was het 3 minuten + 2 seconden increment per persoon, per partij. Met de opkomst zat het ook goed, er deden 11 mensen mee.

En zoals het hoort bij snelschaken, werd er regelmatig flink geblunderd, onterecht verloren of gewonnen en werden er stukken omgestoten. Hier en daar werd een koning geslagen, wat ook gelijk de winst opleverde. Er is zelfs een paardsprong gesignaleerd van f3 naar h5, maar omdat het de spelers pas enkele zetten later opviel, is onder luid gelach maar besloten verder te spelen.

Een leuke informele en ontspannen afwisseling die we eens in de 4 weken ongeveer gaan herhalen. Aan het eind van de avond, na 10 ronden te hebben gespeeld, was dit de top 3:

1.Andreas Tasma  8½
2.Kees Romijn    7½
3.Joris Spanjer  7